Novak Djokovic, ABD’deki ilk tekler maçını Cincinnati’de kazandı

Novak Novak

Novak Djokovic, 2021’den bu yana ABD’deki ilk tekler maçında kısa bir gece geçirdi ve Çarşamba günü Western & Southern Open’da Alejandro Davidovich Fokina’yı, İspanyol’un ikinci setin başlarında bel sakatlığıyla emekli olmasının ardından yendi.

MASON, Ohio (AP) – Novak Djokovic, 2021’den bu yana ABD’deki ilk tekler maçında kısa bir gece geçirdi ve Çarşamba günü Western & Southern Open‘da Alejandro Davidovich Fokina‘yı, İspanyol’un ikinci setin başlarında bel sakatlığıyla emekli olmasının ardından yendi.

İkinci sıradaki Djokovic ilk seti 6-4 kazandı, ardından ikinci sette iki puan alan Davidovich Fokina dönüşünün ardından belinden dolayı acı içinde kıvrandı ve 46 dakika sonra maçı bitirdi.

Djokovic, “Bu gece biraz karışık duygular içindeyim,” dedi. “Alejandro’yu gerçekten seviyorum. Kort dışında da çok iyi anlaşıyoruz. İspanya’dayken birlikte antrenman yapıyorduk. Bana dün ortaya çıkan bir bel sorunu olduğunu söyledi. Talihsiz bir durum.”

36 yaşındaki Djokovic, COVID-19 aşısı kısıtlamaları nedeniyle etkinliklere katılamadıktan sonra Salı günü ülkeye dönüşünde çiftlerde kaybetti. Bu onun 2019’dan beri Cincinnati‘deki ilk karşılaşması. 2020 Western & Southern Open, COVID-19 nedeniyle New York‘ta oynanmıştı.

Djokovic‘in Wimbledon finalinde Carlos Alcaraz‘a kaybetmesinden bu yana ilk tekler maçı oldu. Tek erkeklerde 23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, Perşembe günü kendisine karşı 0-18 mağlubiyeti bulunan Fransız Gael Monfils ile karşılaşacak.

Djokovic, “Açıkçası, bir set oynamak oynamamaktan ya da kaybetmekten daha iyidir,” dedi. “Yarın bir şansım daha var. Biraz pas atmaya çalışıyorum.”

Üst sıralarda yer alan Iga Swiatek, Cincinnati turnuvasında daha önce hiç çeyrek finale yükselemedi, ancak Amerikalı eleme oyuncusu Danielle Collins‘i 6-1, 6-0 yenerek haftaya cesaret verici bir başlangıç yaptı.

Swiatek, “Geçen yıl Cincinnati’de kendime güvenmiyordum bu yüzden bu benim için büyük bir ilerleme,” dedi. “Bunun bana çok fazla güven vereceğini hissediyorum. Bu yıl burada daha iyi tenis oynayabileceğim için mutluyum.”

Swiatek, Çinli profesyonelin Çarşamba günü 43 yaşındaki Venus Williams‘ı 1-6, 6-2, 6-1 yenmesinin ardından dördüncü turda Zheng Qinwen ile karşılaşacak.

Kadınlar tarafında Çarşamba gününün en büyük üzüntüsü, 18 yaşındaki Linda Noskova‘nın dokuzuncu sıradaki Petra Kvitova‘yı 3-6, 6-2, 6-4 yenmesiydi. Kvitova geçen yıl Cincinnati‘de finale yükselmişti.

4 numara Elena Rybakina, Jelena Ostapenko‘yu 2 saat 17 dakika süren maçta 6-7 (6), 6-2, 6-4 mağlup etti.

Üç yıldır Cincinnati‘de yarı finalde kaybeden dördüncü sıradaki Stefanos Tsitsipas, Amerikalı Ben Shelton‘ı 7-6 (3), 7-6 (2)’lık setlerle geçti.

Tsitsipas, “Böyle oyuncularla gerçekten kaybedecek bir şeyleri yok,” dedi. “Kortta hâlâ ruhen özgür. Tıpkı benim ilk başladığımda yaptığım gibi oyunu umursamadan oynuyor.”

3 numaralı seribaşı Jessica Pegula, elemelerden gelen Martina Trevisan‘ı  6-7 (2), 6-2, 6-3 mağlup etti. Yedinci sıradaki Coco Gauff, gece Mayar Sherif‘i 6-2, 6-2 mağlup etti.

Masters 1000 turnuvası 1899’dan beri Cincinnati’de oynanmaktadır ve halen aynı şehirde düzenlenen en eski profesyonel turnuvadır. Turnuvanın geleceği, 2026’da Kuzey Carolina’nın Charlotte şehrine taşınma olasılığı nedeniyle şüpheli.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*