Avustralya Açık’ta kuralar çekildi

novak djokovic novak djokovic

Erkeklerde Novak Djokovic, kadınlarda da Serena Williams’ın 1 numaralı seribaşı olarak katılacağı Avustralya Açık’ta tenisçilerin final yolları da şekillendi.

Erkeklerde dünya 1 numarası ve son Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic, turnuvaya elemelerden gelecek bir tenisçiyle giriş yapacak. Sırp tenisçinin çeyrek finale kadarki muhtemel öne çıkan rakipleri ise; Milos Raonic, John Isner, Roberto Bautista Agut, Feliciano Lopez ve Gael Monfils…

Dünya 2 numarası ve bu turnuvada 4 kez şampiyon olan Roger Federer ise kurada güçlü rakiplerle karşılaşacak. İlk turda Tayvanlı Yen-Hsun Lu ile turnuvaya başlayacak İsviçreli tenisçi, Andy Murray, Grigor Dimitrov, Tommy Robredo ve David Goffin’le ilk çeyreği paylaşacak.

Federer bu olası rakipleri geçip yarı finale yükselmesi durumdaysa, ezeli rakibi Rafael Nadal’la eşleşebilecek.

Turnuvaya 3 numaralı seribaşı olarak katılan 2009 şampiyonu Rafael Nadal ise ilk turda tecrübeli Rus tenisçi Mikhail Youzhny ile karşı karşıya gelecek. İspanyol raketin gelecek turlardaki olası rakipleri ise; Tomas Berdych, Kevin Anderson, Ernests Gulbis ve Richard Gasquet olarak göze çarpıyor.

KADINLARDA OLASI FİNAL: SERENA-MARIA

Kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams ilk turda Belçikalı tenisçi Alison Van Uytvanck ile karşılaşacak. Birleşik Amerikalı tenisçi yarı finale kadar Wozniacki, Jelena Jankovic, Vera Zvonareva ve Victoria Azarenka’yla karşılaşma olasılığına sahip.

İki numaralı raket Maria Sharapova’nın olası rakipleri ise nispeten daha kolay gibi duruyor. Rus tenisçi açılışı elemelerden gelecek bir isimle yaparken, Angelique Kerber, Eugenie Bouchard, Lucie Safarova’yla yarı final öncesinde karşılaşma olasılığına sahip.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*