2008’de Bu Gün: Rafael Nadal Pekin Olimpiyatlarında altın madalya kazandı

Nadal Nadal

Novak Djokovic karşısında aldığı zorlu yarı final galibiyetinin ardından Fernando Gonzalez’i düz setlerde yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Rafael Nadal için 2008 yazı, Roger Federer‘i tüm zamanların en iyi tenis maçlarından biri olarak kabul edilen maçta 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (8), 9-7 yenerek ilk Wimbledon şampiyonluğunu kazanmasıyla başladı.

Ve atılımları bununla da bitmedi.

Altı hafta sonra 17 Ağustos 2008’de – tam 15 yıl önce bugün – Pekin‘de ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanan Nadal, Novak Djokovic‘e karşı 6-4, 1-6, 6-4’lük zorlu bir yarı final zaferinin ardından altın madalya maçında Şilili Fernando Gonzalez‘e karşı 6-3, 7-6 (2), 6-3’lük bir zafer elde etti.

“Bu tür turnuvaları kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, özellikle de burada, çünkü her dört yılda bir sadece bir şansınız oluyor” dedi. “Ve burada kazanmak benim için inanılmaz bir şey, değil mi? Beni her zaman destekleyen tüm ekibime ve  tüm sporculara çok teşekkür ederim, çünkü orada harika bir zaman geçirdim.

“Burada iki hafta kaldım. Cincinnati’den buraya doğrudan uçtuktan sonra çok yorgun geldim. Ve muhtemelen kazanmamın nedeni – bu unvanı kazanmamın nedeni – burada harika zaman geçirmem ve köyde çok eğlenmemdi. Beni desteklemek için her gün buraya gelen tüm İspanyol sporculara çok teşekkür ederim.

“Bu benim için inanılmaz bir deneyimdi.”

Bir ilk daha vardı ve o da ertesi gün geldi: Nadal‘ın Pekin Olimpiyatları‘ndaki altın madalya zaferi, Federer‘in arkasında 2 numarada üst üste 160 hafta gibi rekor bir süre geçirdikten sonra onu ilk kez ATP sıralamasında 1 numaraya taşıdı.

“Benim için iki hafta önce ve şu anda çok fazla bir şey değişmiyor. Üzerimdeki baskı aynı çünkü yarın 1 numara olacağım ama 2 numara olduğum zamanki gibi aynı şampiyonlukları kazanmaya devam etmek istiyorum” dedi. “2 numara olduğum zamanlardaki gibi üst sıralarda olmaya devam etmek istiyorum. Muhtemelen birkaç ay içinde bir kez daha 2 numara olacağım. Asla bilemezsiniz, değil mi?”

O sırada Nadal zaten dört kez Roland Garros şampiyonu ve yeni Wimbledon şampiyonuydu. İlk Avustralya Açık‘ını 2009’da ve ilk Amerika Açık‘ını 2010’da kazanarak Kariyer Altın Slam‘ini tamamlamış ve tenis tarihinde Andre Agassi ile birlikte bu başarıyı elde eden iki kişiden biri olmuştu.

Nadal, 2016’da Rio‘da Marc Lopez ile çiftler şampiyonluğunu kazanarak özgeçmişine bir Olimpiyat altın madalyası daha ekledi. Nicolas Massu ile birlikte Açık Dönem’de hem teklerde hem de çiftlerde Olimpiyat altını kazanan iki kişiden biri oldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*