Coco Gauff, 14 maçın 13’ünü kazanarak Iga Swiatek ile ABD Açık’ta karşılaşma yolunda ilerliyor

Coco Gauff Coco Gauff

Coco Gauff, ABD Açık’ta olası bir çeyrek final karşılaşmasına doğru bir adım daha attı. Bu olası çeyrek finalde bir numaralı seribaşı Iga Swiatek ile karşılaşabilir.

NEW YORK (AP) –

Coco Gauff ikinci turdaki zaferinin ardından “daha gençken” ifadesini kullandı.

Çarşamba günü ABD Açık‘ta 19 yaşında kazandığı bakış açısını tartışırken.

“Eskiden her maçın ölüm kalım maçı olduğunu düşünürdüm,” dedi.

Peki ya şimdi? Ne oldu da bu durum değişti? Amerikalı sporcu, Arthur Ashe Stadyumu‘ndaki maçında, 16 yaşındaki Rus oyuncu Mirra Andreeva‘yı 6-2, 6-3 yenerek, artık mağlubiyetlerin “öğrenilirse” sorun olmadığını belirtti.

Son zamanlarda bu tür öğrenme fırsatlarına pek sahip olamıyor – son 14 maçından 13’ünü kazandı, henüz yeni gelişmeye başlayan kariyerinin en büyük iki şampiyonluğunu da kazandı – ve yine de oyununda son zamanlarda büyük bir gelişim gösteriyor.

“Açıkçası olgunluk da bunun bir parçası. Ne kadar çok maç yaparsanız, o kadar çok deneyim sahibi olursunuz” diyen Gauff, Flushing Meadows’da altıncı sırada yer alıyor ve olası bir çeyrek final karşılaşması için rotada şampiyonu Iga Swiatek‘e karşı Çarşamba günü düz setlerde galip gelerek üçüncü tura yükseldi.

Coco Gauff

Coco Gauff

“Mirra, harika bir oyuncu olacak,” diye devam eden Gauff, 15 yaşında Wimbledon’a katılıp dördüncü tura çıktığında büyük bir çıkış yakalamıştı. “Ne kadar çok maç yaparsa, o kadar çok tecrübeye sahip olacak.”

Gauff sözlerini büyük bir iltifatla bitirdi: “Onda gerçekten kendimi görüyorum.”

İki genç yaklaşık üç ay önce Fransa Açık’ta çok daha çekişmeli bir maçta karşı karşıya gelmiş, 2022’de Roland Garros’ta Swiatek’in ikincisi olan Gauff galibiyete ulaşmadan önce üç set oynamışlardı.

Çarşamba günü başlangıçta, açılış oyununun görüntülerine göre, yine rekabetçi bir mücadeleye gidebilecekleri görünüyordu: Andreeva hemen kırdı, 19 vuruşluk bir değişimde Gauff’ın forehandini ağa çeken bir Gauff backhand’i ile devam etti, ardından 120 mph’lik bir servis oynattı ve bunun sonucunda bir backhand’i ağa çekti.

“Son görüştüğümüzde bir değişim hissetmediğimi düşünmedim,” dedi Andreeva sonradan.

Oh, ama Gauff’da değişiklikler oldu. Daha saldırgan olmaya istekli – ve 18 kez ağa gitmeyi denedi ve bunlardan 15’ini aldı. Forehand’daki daha iyi ayak hareketleri ve o vuruşu yapmaktan çekinmemek gibi iki gelişme var.

Bunlar, Temmuz ayında Wimbledon’da birinci turda kaybetmesinden bu yana gelen değişiklikler, yeni antrenörleri Pere Riba ve Brad Gilbert ile çalışırken geldi ve Gilbert’in bir oyuncu misafir koltuğunda otururken Gauff’a fiziksel olarak daha fazla şey yapmasını öğütlediği duyuldu.

Yüzey değişti, Paris’teki yavaş kilden Flushing Meadows’in daha hızlı sert sahalarına geçildi ve Andreeva, bu seferki sonucun oldukça farklı olmasının bundan kaynaklandığını düşündü.

Ayrıca üzgündü: “Bu maçta genellikle yaptığımdan daha fazla hata yaptım… Daha iyi oynayabilirdim.”

Çarşamba günü daha sonra Gauff ve Jessica Pegula ilk tur çiftler maçına çıktı ve kazandılar – ancak tam olarak Gauff’un düşündüğü zaman değil. İkinci sette 4-1 önde olan Gauff, 5-1 öne geçmek için bir iade vuruşu yaptı ve Pegula’yı kucakladı, maçın bittiğini düşünerek. Pegula ona hata hakkında bilgi verdi; Gauff gülerek eğildi. Bir oyun sonra, gerçekten bitti.

Andreeva’ya karşı başlangıçta yaşanan zorlu bir üç setlik mücadelenin aksine, Gauff hızla toparlandı ve ilk turda Laura Siegemund’a karşı 2 saat 51 dakika süren bir maçta gösterdiğinden çok daha etkileyici görünüyordu. Bu maç süresi olarak yarım saatten daha kısa sürdü.

Gauff’un servisi çalışıyordu; bir daha kırılmadı. Forehand’i işini yapıyordu, Andreeva sürekli olarak o tarafı hedef alsa da, Gauff’a karşı eski “oyun kitabı” olarak adlandırdığı bir şey. Uzun süren rallilerde, genellikle şut çizgisine göre, Gauff üstündü.

Dokuz vuruş veya daha uzun süren 20 puanın 14’ünü kazandı, en fazla 30 vuruşa kadar. Genel olarak, Gauff 24-7’lik bir üstünlük sağladı.

“Sırada 32 numara Elise Mertens ile oynayacak olan Gauff, “Daha genç biriyle oynamak bana ne kadar yol kat ettiğimi hatırlattı ve kendimle gurur duymalıyım” dedi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*