Karen Khachanov ve Andy Murray maçtan çekildi

Karen Khachanov ve Andy Murray Karen Khachanov ve Andy Murray

Karen Khachanov ve Andy Murray arasındaki Cincinnati karşılaşması her ikisinin de çekilmesinin ardından iptal edildi.

Karen Khachanov ve Andy Murray, Western & Southern Open‘da ilk turda karşı karşıya geleceklerdi. Salı sabahı Cincinnati‘de, her ikisi de devam eden sakatlıkları nedeniyle açık hava sert kort turnuvasından çekildi ve ABD Açık için yaptıkları hazırlıkları tehlikeye attı.

Pazartesi gecesi turnuvadan çekilen ilk isim Murray oldu. Geçtiğimiz hafta 36 yaşındaki oyuncu, Toronto‘da Jannik Sinner ile oynadığı üçüncü tur maçında karın bölgesindeki zorlanma nedeniyle korta çıkamamıştı. Aynı sorun, iki kez şampiyon olan Murray‘nin Cincinnati‘deki 18. maçına çıkmasını da engelledi. 35 galibiyet, Murray‘nin kariyeri boyunca katıldığı Masters 1000 turnuvaları arasında en fazla galibiyet aldığı turnuva.

Bir yıl önce Murray ilk turda Stan Wawrinka‘yı geçtikten sonra  Cam Norrie tarafından karar setinde durdurulmuştu. Lindner Family Tennis Center‘da korta çıkamayacak olan Murray‘nin bir Grand Slam etkinliğinde seri başı olma umutları bir kez daha suya düşmüş oldu. 28 Ağustos’ta New York Major turnuvası başlayacak. Şu anda 36. sırada yer alıyor.

Şanslı kaybeden Daniel Altmaier kurada eski dünya 1 numarasının yerini aldı ve Salı sabahı Khachanov ile karşılaşmaya hazır görünüyordu. Ancak oyun başlamadan hemen önce 11 numaralı seribaşı çekildi.

Pazar günü Robin Haase ile birlikte çiftler açılış maçını başarıyla kazanmasına rağmen Khachanov, Roland Garros‘ta son şampiyon Novak Djokovic‘e dört setlik bir çeyrek final kaybettiğinden beri tekler maçı oynamadı. Geçen yılki Amerika Açık ve bu yılki Avustralya Açık‘ta yarı finalist olan Khachanov, sırtındaki stres kırığı nedeniyle iyileşme sürecinde.

Son eleme turunda vatandaşı Max Purcell‘e yenilen Avustralyalı Alexei Popyrin, Altmaier ile karşılaşmak üzere yerini aldı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*