Andy Murray, 2018’den sonra D.C.’de ilk galibiyetini elde etti

Andy Murray Andy Murray

15 numaralı seri başı olan Andy Murray, Amerikalı Brandon Nakashima’yı açılış maçında düz setlerle mağlup etti.

WASHINGTON (AP) — Andy Murray, DC Open‘da çarşamba öğleden sonra maçını izlemek için işten izin alan ya da işi gözden çıkaran hayranlara teşekkür etti.

Onun eski tarz performansı buna değdi.

Stadyum kortundaki kalabalık tarafından coşkuyla ve yüksek sesle desteklenen üç kez Grand Slam şampiyonu ve eski dünya sıralamasının bir numaralı erkek oyuncusu, ilk setin tie-breakini kazanarak Amerikalı Brandon Nakashima‘yı 7-6(5), 6-4 yenmeyi başardı. Bu, Murray‘in 2018’den beri Washington‘da kazandığı ilk zafer, kariyerinin düşük bir noktasıydı ve yorgunluk nedeniyle geri çekilmek istememiş ve tenis oynamak istememişti.

İngiliz yıldız şu anda böyle sorunları yok ve 36 yaşında hala yeteneğini koruduğunu açıkça gösterdi.

Murray “Gerçekten güzel geri dönmek ve hiçbir sorun yaşamamak, ağrısız olmak ve hala yüksek seviyede mücadele etmek,” dedi. “Son dört veya beş yıldır uzun bir yolculuk oldu, ama hala devam edebildiğim için mutluyum.”

Murray, Amerika Açık‘a hazırlık niteliğindeki bu sert kort turnuvasında, tie-break’te 5-2 geri düşmesine rağmen hala devam ediyor. Topları mükemmel bir şekilde ağın üzerinden dilimledi ve Nakashima‘nın başa çıkamadığı güçlü voleylerle karşılık verdi.

Hayranlar, “Seni seviyorum Andy!” diye bağırdı ve maç boyunca onu desteklemek için “Haydi Andy, haydi!” diye tempo tuttu. Maçı başlamadan Nakashima‘yı kırarak kontrol altına aldı.

“İkinci setin başında onun üzerine baskı yapmaya çalıştım ve hızlı bir başlangıç yapmak istedim,” dedi Murray. “Zafer için çok çalışmanız gerekiyor ve bugün bunu yaptım.”

Murray için bir sonraki rakibi, ABD’li Zachary Svajda ile Çarşamba akşamı karşılaşacak olan bir numaralı seri başı Taylor Fritz olabilir.

Murray‘in zaferinden sonra stadyum kortta, kadınlar tarafı merkez sahneye çıktı ve yedinci sıradaki Coco Gauff, Washington doğumlu Hailey Baptiste‘i yendi. Takımına koç Brad Gilbert‘ı ekledikten sonra bir yeniden yapılanma dönemi yaşadığını belirten Gauff, zorlu anlardan geçerek 6-1, 6-4’lük skorla galip geldi.

Gauff, Baptiste ile 10 yaşındayken tanıştığını ve iki genç, siyahi kadın tenisçinin profesyonel düzeyde daha önce karşılaşmadığını belirttiği için onunla oynamaktan mutlu olduğunu söyledi.

“Onunla sonunda karşılaşabilmek inanılmaz,” dedi Gauff saha röportajında, çoğunlukla Baptiste’i överek. “Ona gerçekten yetenekli olduğunu söylüyorum… Ben iyi tenis oynuyordum, ama onun gelecek yılın sonunda en azından ilk 50’de, hatta daha yüksekte olabileceğini düşünüyorum.”

Gauff, çeyrek finallere yükseldi ve orada 15. sıradaki Belinda Bencic ile karşılaşacak. Bencic, Amerikalı Lauren Davis‘i 6-1, 6-4’lük skorla yendi. Madison Keys, Çin’den Zheng Qinwen‘i 7-5, 6-1’lik galibiyetle yenerek 16 turuna çıktı.

Ukraynalı Elina Svitolina, Fransa Açık‘tan bu yana ilk kez karşılaştığı Daria Kasatkina‘yı 6-2, 6-2 yenerek  bu oyuncuya karşı 8-0’lık bir üstünlük sağladı.

Rusya ve müttefik Belarus’tan oyunculara karşı Şubat 2022’deki işgalinden bu yana olduğu gibi, Svitolina maçtan sonra el sıkışmadı ve savaşa karşı çıkan Kasatkina bile olsa bu tutumunu değiştirmedi.

Svitolina, çeyrek finallerde dördüncü sıradaki Jessica Pegula veya yedek oyuncu Peyton Stearns ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın bir numaralı seribaşı Pegula, perşembe akşamı stadyum kortunda Stearns ile oynamak için geçici olarak planlandı.

Erkeklerdeki diğer maçlarda, üç numaralı seribaşı Kanadalı Felix Auger-Aliassime, Japonya’dan Yosuke Watanuki‘ye 7-6(10), 7-6(3) kaybetti. Yedinci seribaşı Adrian Mannarino, Avustralya’dan Jordan Thompson‘a 7-5, 6-4 kaybetti ve 11. seribaşı Christopher Eubanks, Sho Shimabukuro‘yu 6-3, 6-4 yendi.

2016 yılında bu turnuvayı kazanan Gael Monfils, altıncı seribaşı Alexander Bublik‘i 6-3, 6-4’lük skorla mağlup etti.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jessica Pegula, Washington D.C.'de çeyrek finale yükseldi - Tenis Haber
  2. Andy Murray, National Bank Open'ta bir üst tura çıkıyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*