Felix Auger-Aliassime, ilk galibiyetini Cincinnati’de aldı

Felix Auger Felix Auger

Kendisi için tehtid oluşturan diz sakatlığıyla mücadele eden Kanadalı oyuncu, Matteo Berrettini karşısında bir set geriden gelip toparlandıktan sonra kazanma yoluna geri döndü.

CINCINNATI, Ohio – Felix Auger-Aliassime, Western & Southern Open‘ın ilk turunda yakın arkadaşı Matteo Berrettini‘yi mağlup ettikten sonra rakibiyle dostça bir tokalaşmanın ardından kutlama için kükredi.

Cincinnati‘deki bir sonraki tura geçişini garantilemenin ötesinde, Auger-Aliassime Mayıs ayındaki Lyon‘dan bu yana ilk maç galibiyeti için bitiş çizgisini geçerken bu kükreme bir rahatlama da olabilirdi. İtalyan tenisçinin ilk sette öne geçmesi ve Auger-Aliassime‘in 4-6, 6-2, 6-3’lük bir geri dönüşe ihtiyaç duyması da onu bu galibiyet için zorladı.

“Auger-Aliassime maçtan sonra basına verdiği demeçte “Yeteneklerimden ya da nasıl bir oyuncu olduğumdan asla şüphe etmedim. “Geçmişte dünyanın en iyi oyuncuları arasında olduğumu hem kendime hem de başkalarına kanıtladığımı düşünüyorum.

“Bu yıl farklı nedenlerden dolayı zorlu geçti. Elbette çok uzun süren diz sakatlığım beni kenarda tuttu ve ayrıca oynayabileceğim ve oynamam gereken yoğunlukta ve seviyede oynayamadım.”

23 yaşındaki oyuncu Cincinnati‘ye beş maçlık bir mağlubiyet serisinin ardından geldi; son mağlubiyet doğum gününde Toronto’da kendi seyircisi önünde geldi ve Mart ayından bu yana arka arkaya maçlarda gol atamadığı kasvetli bir dönemin doruk noktası oldu.

Kanadalı oyuncu, kendisini toprak ve çim kortlardaki çeşitli turnuvalardan uzak tutan diz tendonu sakatlığıyla mücadele ettikten sonra yavaş yavaş maç kondisyonunu geri kazanıyor. Washington DC ve Toronto‘daki sert kortlarda sahalara dönen Kanadalı oyuncu, arka arkaya açılış çıkışları kaydetti ve ATP sıralamasında 14 numaraya geriledi.

Ancak taraftarlar ve uzmanlar onun oyunu ve kondisyonu hakkında alarm zillerini çalmakta, takımını ve programını sorgulamakta ve daha fazlasını yapmakta hızlı davranırken, Auger-Aliassime “içinden bir sesin” ona yoluna devam etmesini ve köklü değişiklikler yapmamasını söylediğini belirtiyor.

“Bu bazen içgüdüsel bir his. İyi dönemler geçirdim ve düşündüm ki, biraz daha yukarı çıkmak istiyorum. Bu yüzden değişiklik yaparsınız… Toni Nadal’ı takıma ekledim ve son birkaç yıldaki deneyimini aldım. Kondisyon koçunu, fizyoterapisti değiştirdim,” diye açıkladı.

“Neler olduğunu görüyorsunuz ve size yakın, güvendiğiniz insanlarla konuşuyorsunuz. Ve en sonunda da kariyerimden sorumlu olmaya çalışıyorum. Yani, oynayan benim, sahada olan benim. Seçimler yaptığımda bunları düşündüğümü hissediyorum ve yaptığım seçimlere göre yaşıyorum, bilirsiniz, yaptığım seçimlerle gerçekten mutlu bir şekilde yaşayabilirim.

“Sabırlı olmaya da çalışıyorum. Bu çok önemli. En iyi yapabileceğim şeyin iyi antrenman yapmak ve kontrol edebildiğim şeylere odaklanmak olduğuna inanıyorum. Bunu yaparsam sonuçların da geleceğine inanıyorum.”

İlk tur engelini aşan 12 numaralı seribaşı, bir sonraki turda Cincinnati‘deki çiftler partneri Adrian Mannarino ile karşılaşacak. Indian Wells‘teki çeyrek finalinden bu yana aynı turnuvada üst üste iki maç kazanmaya çalışacak.

“Oyunum hakkında iyi hissediyorum. Antrenman kortunda ya da şimdi, fiziksel olarak kendimi oldukça iyi hissediyorum. Kendimin en iyi versiyonundan çok uzakta değilim,” dedi Auger-Aliassime.

“Ama aynı zamanda, göreceğiz. ‘Tamam, gerçekten yeniden harika tenis oynuyorum’ demek için daha fazla maça ihtiyacım var. Bu yüzden benim için önemli… Bugün harikaydı ama aynı arzu ve kararlılıkla devam etmek önemli.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*