Andy Murray, National Bank Open’ta bir üst tura çıkıyor

Andy Murray Andy Murray

Britanyalı tenisçi Andy Murray, dördüncü bir National Bank Open şampiyonluğu için yolculuğuna İtalyan rakibi Lorenzo Sonego’yu iki sette mağlup ederek başladı.

TORONTO (AP) — Britanyalı tenisçi Andy Murray, dördüncü bir National Bank Open şampiyonluğu için yolculuğuna İtalyan rakibi Lorenzo Sonego‘yu iki sette mağlup ederek başladı. Murray, 7-6 (3), 6-0’lık setlerle galip gelerek 2009, 2010 ve 2015 yıllarında aldığı şampiyonluklara bir yenisini ekledi.

Murray, Sonego karşısında 90 dakika süren bir mücadelede iki set puanını kurtardı ve ilk seti kazandı. Üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan tenisçi, ikinci seti hızlı bir şekilde İtalyan rakibine karşı domine etti.

Murray, çeyrek finalde Avustralyalı Max Purcell ile karşılaşacak.

Purcell, Kanadalı Felix Auger-Aliassime‘yi 6-4, 6-4 mağlup etti. Elemelerden turnuvaya katılan Purcell, sekiz as ve sadece bir çift hata ile oynadı. Ayrıca dört fırsattan ikisinde servis kırdı.

Avustralyalı tenisçi, Peter Polansky ve Brayden Schnur‘u ardı ardına kazanarak ana tabloya girmeyi başardı.

Kanadalı Gabriel Diallo, ATP Tur seviyesindeki ilk maçını kazanarak Büyük Britanya’dan Dan Evans‘ı 7-6 (4), 7-5’lik setlerle mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Maç boyunca geri düşmedi, ancak Evans‘ı uzak tutmak için sürekli çaba sarf etmesi gereken birinci seti geride bıraktı. Evans‘ın çift hata yapmasıyla set puanını yakaladı.

“Düşününce bu benim ilk ATP zaferim ve tabii ki Toronto’da bunu yapmak, dünyanın anlamına geliyor,” dedi Diallo. “Bu yüzden bireysel olarak şu ana kadar en iyi başarımı elde etmiş oldum.”

Diallo, ikinci turda Avustralyalı Alex de Minaur ile karşılaşacak. Bu Avustralyalı tenisçi, önceki Salı günü 11 numaralı seri başı Britanyalı Cameron Norrie‘yi 7-5, 6-4’lük setlerle mağlup etti.

Günün ilerleyen saatlerinde, Amerikalı Sebastian Korda Arjantinli Tomas Martin Etcheverry‘i 6-3, 6-2’lik setlerle rahatça mağlup etti.

İlk tur erkek çiftler maçlarında, Kanadalı Vasek Pospisil ve Fransız ortağı Nicolas Mahut, Kanadalı Kelsey Stevenson ve Benjamin Sigouin‘i 7-5, 6-4’lük setlerle mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Kanadalı Adil Shamasdin ve Peter Polansky‘nin oluşturduğu çift ise Almanya’dan Tim Putz ve Kevin Krawietz‘e 6-3, 6-2’lik setlerle yenildi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*