Andy Murray, Zhuhai’de Çin’e galibiyetle döndü

Andy Andy

Dört yıl sonra ilk kez Çin’de bulunan Murray, Zhuhai Şampiyonası’ndaki ilk tur maçını kazanırken, 1 numaralı seribaşı Linette Guangzhou’da yuvarlandı.

ZHUHAI, Çin (AP) – Dört yıl sonra ilk kez Çin’e dönen Andy Murray, Perşembe günü Zhuhai Şampiyonası’ndaki ilk tur maçını  Mo Ye Cong’u 7-5, 6-3 yenerek kazandı.

Çin’deki beşinci ve 2016’daki Pekin Açık’tan bu yana ilk tur şampiyonluğu için mücadele eden Murray, 12. oyunda kırarak sıkı bir ilk seti geride bıraktı. Yedinci sıradaki Britanyalı, daha sonra ikinci sette 23 yaşındaki rakibine üstünlük sağlayarak maçı 1 saat 42 dakikada aldı.

36 yaşındaki Murray bir sonraki maçında Matteo Arnaldi’yi 6-7(5), 7-6(5), 6-2 mağlup eden 63. sıradaki Aslan Karatsev ile oynayacak.

Beşinci sıradaki Tomas Martin Etcheverry Avustralyalı Luke Saville’i 6-4, 6-4 yendi.

Diğer kazananlar arasında Kimmer Coppejans, Cristian Garin ve elemelerden gelen Marc Polmans ve Alex Bolt yer aldı.

Üst sıradaki Karen Khachanov ikinci turda Avustralyalı Bolt ile karşılaşırken, ikinci sıradaki Cameron Norrie Cuma günü Polmans ile oynayacak.

Chengdu Open’da Amerikalı Marcos Giron beşinci sıradaki Alexander Bublik’i 7-6(6), 6-3 ve Avustralyalı Jordan Thompson altıncı sıradaki vatandaşı Max Purcell’i 6-2, 7-6(8) yendi.

64. sıradaki Giron, Tu Li’yi 7-6 (5), 7-6 (6) yenen Fransız Arthur Rinderknech ile oynarken, Thompson da Dusan Lajovic ile karşılaşacak. Sırp oyuncu Belçikalı wild card Zizou Bergs’i 6-4, 1-6, 6-3 yenmek için üç sete ihtiyaç duydu.

Juan Pablo Varillas Çinli wild card Cui Jie’yi 6-1, 6-3 ile geçerken, yedinci sıradaki Miomir Kecmanovic elemelerden gelen Benjamin Lock’u 6-2, 6-3 yendi.

Üst sıralarda yer alan Alexander Zverev, Lorenzo Musetti, Grigor Dimitrov ve Daniel Evans ilk turda aldıkları bye hakkının ardından ikinci tur maçlarını Cuma günü oynayacaklar.

Guangzhou Açık’ta, Kazakistanlı Yulia Putintseva üçüncü sıradaki Tatjana Maria’yı yaklaşık 3 saat süren maçta 6-4, 6-7(6), 6-0 yenerek Nisan 2022’deki İstanbul’dan bu yana bir WTA 250 etkinliğindeki ilk yarı finaline ulaştı.

Putintseva’nın bir sonraki rakibi, beşinci sıradaki İspanyol Rebeka Masarova’yı 7-5, 7-6(6) ile geçen Polonyalı Magda Linette olacak.

Greet Minnen dördüncü sıradaki İtalyan Lucia Bronzetti’yi 6-7(8), 6-4, 6-1 mağlup etti. Yedinci sıradaki Belçikalı sporcu yarı finalde Perşembe günü Wang Xiyu ya da Viktoria Hruncakova ile oynayacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*