Karen Khachanov, Zhuhai’deki ilk sınavını geçti

Karen Khachanov Karen Khachanov

Üst sıralarda yer alan Magda Linette ve Wang Xiyu, yarı finallerdeki galibiyetlerinin ardından Guangzhou Açık finaline yükseldi

GUANGZHOU, Çin (AP) – Üst sıralarda yer alan Magda Linette ve Wang Xiyu, Cuma günü yarı finallerde aldıkları galibiyetlerinin ardından Guangzhou Açık finaline yükseldi.

Bu yılın başlarında Avustralya Açık’ta yarı finalist olan 31 yaşındaki Linette, Yulia Putintseva’yı 6-2, 6-3 yendi. Polonyalı tenisçi ilk sette iki kez servis kırarak ve ikinci setin başlarında da seribaşı olmayan Kazak rakibini yenerek hiç zorlanmadı ve kolaylıkla zafere ulaştı.

Linette, Cumartesi günkü finalde 88. sıradaki Wang ile karşılaşacak ve 2020’de Tayland’daki Hua Hin Şampiyonasını kazanmasından bu yana ilk, toplamda ise üçüncü şampiyonluğunu arayacak. İkili arasındaki önceki tek karşılaşma Tayland’daki turnuvada gerçekleşmiş ve Linette çeyrek final maçını üç sette kazanmıştı.

Wang, yedinci sıradaki Greet Minnen’i 6-3, 6-4 mağlup etti. Bu onun yaklaşık 12 ay önceki Transylvania Açık’tan bu yana ilk kadınlar turu yarı finali oldu. Henüz bir tur şampiyonluğu kazanmadı.

22 yaşındaki Wang, her iki oyuncunun da birkaç kırılma noktası şansını geri çevirdiği eşit çekişmeli ilk seti 43 dakikada kazandı. Wang daha sonra ikinci sette Belçikalı oyuncunun servis oyununu iki kez kırarak 4-1 öne geçti. Minnen sete geri dönmek için ralli yaptı ancak Wang galibiyet için sağlam durdu.

Zhuhai Şampiyonası’nda üst sıralarda yer alan Karen Khachanov ikinci turda Avustralyalı eleme oyuncusu Alex Bolt’u 6-4, 6-4 yendi.

İlk turda bye hakkı bulunan 15. sıradaki Khachanov, Bolt’u açılış oyununda kırdı. Eşit geçen ikinci sette, 27 yaşındaki Rus oyuncu dokuzuncu oyunda Bolt’u kırdı ve ardından servis kırarak maçı kazandı.

Khachanov, altıncı sıradaki Amerikalı tenisçinin Belçikalı Kimmer Coppejans’ı 4-6, 6-3, 6-2 yenmesinin ardından çeyrek finalde Mackenzie McDonald ile oynayacak.

Üçüncü sıradaki Jan-Lennard Struff, Şilili Cristian Garin’i 6-3, 1-6, 6-4 yenmek için ikinci sette yaşadığı tökezlemenin üstesinden geldi. 33 yaşındaki Alman tenisçi, Lloyd Harris karşısında 7-6 (4), 7-6 (5)’lık bir galibiyet elde eden sekizinci sıradaki Yoshihito Nishioka ile karşılaşacak.

Chengdu Open’da Roman Safiullin dördüncü sıradaki Dan Evans’ı 6-3, 6-3 yenerek çeyrek finale yükseldi. 55. sıradaki Rus tenisçi altı kırılma noktası fırsatının dördünü değerlendirerek 86 dakikada rahat bir galibiyet elde etti.

Safiullin bir sonraki turda, Sırbistan’dan Dusan Lajovic’i 6-1, 7-6 (1) ile geçen Avustralyalı Jordan Thompson ile oynayacak.

Christopher O’Connell, Japon Taro Daniel’i 7-6 (10), 6-4 yendi.

Üst sıralarda yer alan Alexander Zverev, Lorenzo Musetti ve Grigor Dimitrov ilk turda bye aldıktan sonra ikinci tur maçlarını Cumartesi günü oynayacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*