John Isner Amerika Açık’tan sonra tenisten emekli oluyor

John Isner John Isner

Isner, 2018 yılında kariyerinin en iyi sıralaması olan 8 numaraya ulaştı ve kısa bir süre sonra Wimbledon’da yarı finale çıktı. Toplamda 16 tekler şampiyonluğu kazandı ve 14.000’den fazla servis vuruşu yaptı, bu da ATP Turu rekorudur.

John Isner, Çarşamba günü açıkladığı üzere, profesyonel tenisten Amerika Açık‘ta oynadıktan sonra emekli olacak. Bu karar, kariyerinin bir Grand Slam yarı final görünümü ve spor tarihindeki en uzun maçın galibiyeti de dahil olmak üzere bir dizi başarıyı içeren bir kariyere son veriyor.

“Bu geçiş kolay olmayacak ama muhteşem ailemle birlikte her saniyesini dört gözle bekliyorum,” büyük servis atan, 2.08 metre boyundaki Amerikalı tenisçi, sosyal medyada paylaştığı bir mesajda, kendisini, eşini ve dört çocuğunu gösteren bir fotoğraf eşliğinde yazdı.

Pazartesi günü New York‘ta başlayacak olan yılın son büyük turnuvasına atıfta bulunan 38 yaşındaki Isner, “Son bir kez bağcık bağlama zamanı” dedi.

John Isner

John Isner

Isner, 2018 yılında kariyerinin en iyi sıralaması olan 8 numaraya ulaştı, Wimbledon‘da yarı finale çıktıktan kısa bir süre sonra, 16 tekler şampiyonluğu kazandı ve 14.000’den fazla servis vuruşu yaptı – ki bu, ATP Turu rekorudur. Bu, aynı zamanda 2010 yılında İngiltere’deki All England Club‘daki ilk turda Nicolas Mahut‘la oynadığı ve üç gün boyunca 11 saat 5 dakika süren, beşinci sette 70-68 sona eren maçta kaydettiği 113 servis asının, tek maç rekorunu içerir.

Oynandığı Court 18’in dışında, bu mücadeleyi anan bir plaket bulunmaktadır.

Isner 2010’da “Özellikle maç 25-all’ı geçtiğinde, gerçekten düşünmüyordum,” demişti. “Servis atmak ve forehand winner vurmaya çalışmak yaptığım tek şeydi.”

Bu maç ve Isner‘ın sekiz yıl sonra Wimbledon yarı finallerinde beşinci sette Kevin Anderson‘a 26-24’lük skorla yenilgisi, sonunda tüm Grand Slam turnuvalarında belirleyici setlerde tie-break’leri standartlaştırma kararının spora geçişinin büyük bir etkeniydi.

Kuzey Karolina’da doğan ve tenisi Georgia Üniversitesi’nde oynayan Isner, 2007 yılında okulu NCAA takım tenis şampiyonluğuna taşımış ve aynı yıl profesyonel olmuştur.

Isner, toplamda 22 milyon dolardan fazla ödül kazandı ve uzun yıllar en yüksek sıralamaya sahip Amerikalı erkek oyuncu oldu.

2023 yılında sadece 8 galibiyet alırken, ATP sıralaması bu hafta 158’e düştü.

Isner, bu sezonun ilk üç Grand Slam turnuvasının her birinde ilk turda elendi. En son büyük bir turnuvada üçüncü tura Wimbledon‘da geçen yıl Andy Murray‘i Centre Court’ta mağlup ettiğinde ulaşabilmişti.

“Andy Murray’den kesinlikle daha iyi bir tenisçi olmadığım bir sır değil. Bugün ondan sadece biraz daha iyi olabilirdim. Onunla bu kortta, bu kalabalığın önünde oynamak inanılmaz bir onurdu,” dedi Isner o gün. “Şu anda bulunduğum yaşta, bu anların tadını çıkarmam gerekiyor. Bu kariyerimin en büyük galibiyetlerinden biriydi.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*