John Isner, Newport yarı finallerinde Alex Michelsen ile mücadele edecek

Alex Michelsen and John Isner Alex Michelsen and John Isner

John Isner için beşinci Infosys Hall of Fame Open kupası yıldızlara yazılmış olabilir mi? 38 yaşındaki Isner, R.I.’daki Newport’ta bunu gerçekleştirmek için iki galibiyet uzakta, ancak 20 yaş küçük ve ateşli rakibi Alex Michelsen’ı soğukkanlılıkla yenmesi gerekecek.

Her iki rakip de Cuma günü tüm-Amerikan karşılaşmalarında galip geldi. Isner, turnuvanın bir numaralı seribaşı Tommy Paul‘ü elemeyi başardı ve dört kez maçtan elenmekten iki sayı uzakta kalarak 4-6, 6-3, 7-6 (4) geri dönüş yaptı. Bu hafta ATP sıralamasında 126. sıraya düşen Isner, Paul‘e karşı 3-0’lık bir üstünlük sağlamak için 20 as attı. İkisi, 2020 Acapulco çeyrek finallerinden bu yana ilk kez karşı karşıya geldiler.

Isner, Blair Henley‘e şunları söyledi:

“İlk sette benimkinden çok daha iyiydi. İkinci setteki ilk iki oyun aslında çok kritikti. Bu, geri dönmeye ve returnlerimi arayarak oynamama izin verdi. Orada arkadaki bazı taraftarlara hayatım boyunca attığım en iyi returnü yaptığımı söyledim.”

“Maçın sonunda o adamla uzun ralliler yapmak istemediğim açık bir sırdı, bu yüzden servis yapıp vole yapacaktım ve işleri bu şekilde riske atacaktım.”

Isner

Isner

Isner, sezon boyunca yalnızca 4-9’luk bir performansla ATP 250 çim kort etkinliğine geldi ve Dallas Open finalinde Wu Yibing‘e karşı dört şampiyonluk puanını kaçırarak başlayan yedi maçlık bir mağlubiyet serisindeydi. İki yıl önce Atlanta‘da 16. kariyer zaferini elde ettiğinden beri ilk kez kazananlar çemberine dönmeyi hedefliyor. Cumartesi günü bir galibiyet, Greensboro, N.C. doğumlu olan Isner’ın tekrar Top 100’e girmesini sağlayacaktır.

Bir sonraki engeli ilginç bir sınav olacak gibi görünüyor. Michelsen, geçtiğimiz hafta Chicago‘da ATP Challenger başlığını kazandı ve bu momentumu International Tennis Hall of Fame‘in bulunduğu yere taşıdı.

18 yaşındaki oyuncu, şimdi ATP Turu’nda ilk üç maç galibiyetini kutluyor ve bugün dördüncü seri Mackenzie McDonald‘ı 6-3, 6-3’lük skorla geçti. Michelsen, 72 dakika süren maçta dört kez servis kırarak ülke adamını saf dışı bıraktı.

“Servisim gerçekten iyi gitti, birinci servis yüzdesi muhtemelen oldukça yüksekti. Maçtan sonra istatistiklere baktım,” dedi Michelsen. “Birçok as vurdum. Servis bugün anahtar rol oynadı ve fazla sayıda temel vuruş da kaçırmadım, bu da güzeldi.”

Michelsen

Michelsen

Michelsen, açılış turunda, savunma şampiyonu Maxime Cressy‘yi eleyerek başladı ve ardından James Duckworth karşısında ikinci üst üste üç setlik geri dönüşünü gerçekleştirdi. 2023 Sınıfının en iyi adayı, bu sonbahardan itibaren Isner‘ın okulu olan Georgia Üniversitesi‘nde oynamayı taahhüt etti, ancak hızlı yükselişi bu planları etkileme olasılığı her zaman var. Michelsen, 2023 yılının başında 600. sıradaydı; şu anda ilk 150 içine girmenin eşiğinde ve Isner’ı yenmesiyle bu sıçramayı aşacak.

“O çok kendinden emin. Ben de daha önce o pozisyonda bulundum. Birdenbire ortaya çıkarsın. Senin oyununu pek çok kişi bilmez, senden çok bir şey beklenmez,” diye değerlendirirken Isner sözlerine ekledi.

“Kesinlikle çim kortta yolunu çok iyi biliyor. Onu oynarken gördüm ve bence çok yetenekli. Oyununda çok ince detaylar var, bu 18 yaşında oldukça etkileyici. Zor bir maç bekliyorum. Kesinlikle çekişmeli olacak. O harika bir oyuncu.”

Perşembe günü yükselen Fransız oyuncular Adrian Mannarino ve Ugo Humbert, Cumartesi günü ilk yarı finalde mücadele edecekler.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*