Alex Michelsen, Newport yarı finalinde Isner’i yendi

John Isner and Alex Michelsen John Isner and Alex Michelsen

Genç oyuncu Alex Michelsen, Cumartesi günü Rhode Island, Newport’ta düzenlenen Hall of Fame Open’da dört kez turnuva şampiyonu John Isner’ı 7-6 (6), 6-4’lük skorla mağlup ederek tüm-Amerikan yarı finalinde galip geldi.

NEWPORT, R.I. (AP) —

Genç oyuncu Alex Michelsen, Cumartesi günü Rhode Island, Newport’ta düzenlenen Hall of Fame Open‘daki tüm-Amerikan yarı finalinde dört kez turnuva şampiyonu John Isner‘ı 7-6 (6), 6-4’lük skorla mağlup ederek galip geldi.

18 yaşındaki Michelsen, geçen hafta Chicago’da bir şampiyonlar turu etkinliğini kazandıktan sonra ikinci ATP turnuvasında finale yükseldi ve diğer yarı finalde üçüncü seribaşı Ugo Humbert‘i 6-4, 6-3’lük skorla mağlup eden ikinci seribaşı Adrian Mannarino ile karşılaşacak.

John Isner

John Isner

Final, Newport‘un çim kortlarında, International Tennis Hall of Fame‘in hemen dışında düzenlenecek. Turnuva, Hall of Fame‘e kabul törenleri ile birlikte düzenleniyor.

42 yaşındaki dominant tekerlekli sandalye oyuncusu Esther Vergeer, 21 kez Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanan ve 7 kez Paralimpik altın madalya sahibi olan sporcuların 2023 sınıfını yönlendirdi. Amerikalı Rick Draney, tekerlekli sandalye tenisinin Grand Slam dönemi öncesinde 12 tekler ve 6 çiftler şampiyonluğu kazanmış olan 61 yaşındaki oyuncu, Vergeer ile birlikte onurlandırıldı.

İlginç bir detay olarak, Georgia Üniversitesi’ne imza atan ve taahhütte bulunan Michelsen, 2007 NCAA tekler finaline ulaşan okulunu temsil eden Isner’ı mağlup etti.

“Servislerini ısınmaya başlayacağı zaman, ‘Wow, bu adama karşı oynuyorum!’ dedim,” dedi Michelsen, Aliso Viejo, California’dan. “Onu izleyerek büyüdüm. Oldukça harika.”

2011, 2012, 2017 ve 2019 yıllarında Newport‘u kazanan 38 yaşındaki Isner, başarılı performansıyla etkinlikte ezici servisine güvendi. Hall‘deki rekoru 28-6 olarak girdi.

“Gibi hissetmiyorum kendimi finalde oynuyor gibi, belki de bu yüzden bu kadar rahat oynuyorum,” dedi gülümseyerek Michelsen.

Maç sona erdiğinde, Michelsen raketini fırlattı ve seyircilerin coşkusu eşliğinde her iki elini de kaldırdı. Isner ile ağda el sıkıştıktan sonra genç oyuncu, seyircilerin tezahüratlarına karşılık vererek her iki yumruğunu havaya kaldırdı.

Alex Michelsen

Alex Michelsen

“İkinci sette erken bir kırılmayı elde etmek için gerekli zamanlarda doğru tahminlerde bulunuyordum, doğrusunu söylemek gerekirse,” dedi.

Isner, bu hafta başarılı bir performans sergilemeden önce yedi maç üst üste kaybetmişti.

Humbert ve Mannarino‘nun daha önceki tek karşılaşması Fransız Açık’ta bu yıl gerçekleşmişti.

Mannarino, ikinci ATP tur şampiyonluğunu arıyor. Tek şampiyonluğunu 2019 yılında Hertogenbosch‘ta elde etti.

“Önemli anlarda şanslarımı kullandım ve işe yaradı,” dedi Mannarino. “Newport çiminde her şey olabilir.”

Vergeer, 2000-2013 yılları arasında dünya sıralamasında 668 hafta boyunca 1 numarada yer almış ve 470 tekler maçını üst üste kazanmıştır. Tüm tekler maçlarının %96’sını kazandı ve ayrıca 136 çiftler şampiyonluğu elde etti.

Draney, tekerlekli sandalye tenisine (kollarında da engellilik olan) “quad tenis” sınıfını Paralimpik oyunlara ve diğer önemli turnuvalara getirmesiyle tanınıyor.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Alex Michelsen, ikinci ATP Newport şampiyonluk maçına ulaştı - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*