Dominic Thiem, 2020 yılından bu yana ilk kez ATP finaline ulaştı

Thiem Thiem

2020 ABD Açık şampiyonu ve eski 3 numara, Laslo Djere karşısında üç buçuk saatlik bir yarı final heyecanında hayatta kaldı.

Dominic Thiem, üçüncü gün üst üste, ev sahibi seyircisi önünde set gerisinden geri gelerek kazandı ve yarın, tam 986 gün sonra, ATP şampiyonluğu için mücadele edecek.

Avusturyalı, Laslo Djere karşısında olağanüstü bir yarı final mücadelesinde beş maç puanını ve aynı zamanda karşılaştığı 12 servis kırılma puanını da savuşturarak üç buçuk saatlik bir maçı 6-7 (3), 7-5, 7-6 (8) ile kazandı.

Şu anda, 2021 Haziran ayından 2022 Mart ayına kadar dokuz ay süren sağ el bileği sakatlığından sonra ilk kez bir tur düzeyi finaline ulaştı.

Son tur düzeyi finali, tam 985 gün önce, 22 Kasım 2020’de oldu ve o zamanlar Londra’da yapılan ATP Finals‘de Daniil Medvedev‘e ikinci oldu.

Thiem maçtan sonra yorgun ama neşeli bir şekilde “Sanırım hala iyi birkaç kelime söyleyebilirim mi, bilmiyorum,” dedi. “Bu muhtemelen hayatımda oynadığım en uzun üç setli maçtı, hatta çocukken oynarken bile bu kadar uzun süreli bir üç setli maç oynamamış olabilirim.”

“Çok zorlu ve yoğun bir maçtı, her set, her oyun çok yakın,” eski dünya 3 numarası ekledi. “Baştan itibaren zaten çok yakın olduğunu biliyordum.”

Ev sahibi seyircisinin ona ne kadar yardımcı olduğu sorulduğunda, “Çok iyiydi. İhtiyacım vardı. Bugün Laslo‘ya karşı atmosfere ve desteğe ihtiyacım vardı, o şu anda inanılmaz oynuyor, Hamburg‘da finale çıkıp burada yarı finale geldi.

“Bugün çok özel bir gün. Sağ el bileğim sakatlandığından beri turda ilk finalim ve bundan dolayı Avusturya’da olmaktan daha mutlu olamazdım.” şeklinde cevapladı.

Thiem

Thiem

Thiem son iki turunda da maçın ilk setini kaybettikten sonra geri dönmeyi başarmıştı, önce Çinli Zhang Zhizhen‘i 1-6, 6-3, 6-2 ve ardından çeyrek finallerde Arthur Rinderknech‘i 4-6, 6-3, 6-4 mağlup ederek.

Cuma günü Djere karşısında işler daha da zor görünüyordu, çünkü ilk seti tie-break ile kaybettikten sonra Thiem ikinci sette 3-4, 15-40 geri düştü ve bu iki servis kırma puanı Djere‘ye maçı düz setlerle kazanma şansı veriyordu.

Ancak Thiem tutundu, birkaç oyun sonra 6-5 için servis kırdı ve ikinci seti tamamlayarak maçı üçüncü sete taşıdı. Son sette, 5-6 servis oyununda üç maç puanını savuşturduktan sonra, nihayet 38. sıradaki Sırp oyuncuyu üçüncü set tie-break’inde mağlup etti ve aynı zamanda 6-5 ve 7-6’da kurtardığı iki maç puanını da korudu.

Thiem şimdi kariyerinin 29. tur düzeyi finaline geçti ve ilk 28 finalinde 17-11’lik bir rekoru var. İlk Grand Slam şampiyonluğu olan 2020 ABD Açık’tan bu yana ilk tur düzeyi şampiyonluğu için mücadele ediyor.

Finalde onu bekleyen isim ise Arjantinli Sebastian Baez olacak, aslında ikilinin daha önceki tek karşılaşmasını Baez geçtiğimiz yaz Bastad‘da toprak zeminde 6-2, 6-7 (5), 6-4’lük skorla kazanmıştı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*