Aryna Sabalenka, Cincinnati’da Ons Jabeur üzerinde denge sağladı

Sabalenka Sabalenka

2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka, Wimbledon yarı finalindeki hayal kırıklığını aşarken, Tunuslu oyuncu Ons Jabeur ise çeyrek final maçları sonrasında yaralanma sorunuyla Western & Southern Open’dan ayrılıyor.

CINCINNATI, Ohio – Aryna Sabalenka, Ons Jabeur ve Karolina Muchova gibi duygusal açıdan etkileyici rakiplerin bulunduğu bir çeyrek finalde sahaya çıktı, ancak sonunda Ons Jabeur‘u 7-5, 6-3 yenerek bu duygusal engeli aştı. Ancak Tunuslu oyuncu Ons Jabeur, Cincinnati‘yi ayak bileği yaralanması nedeniyle sakat bir şekilde terk ediyor.

Sabalenka, formsuz bir rakiple oynamakla ilgili olarak “Dikkat dağıtıcı olabilir,” dedi. “Ama bazen oyuncular bunu bir sebepten dolayı yaparlar, dikkatinizi dağıtmak için. Ama onun çok mücadele ettiğini gördüm. O kadar iyi oynamadı. Hareket etmedi. Ben sadece maçı bitirmek istiyordum.”

İkili sadece bir ay önce Wimbledon yarı finallerinde karşılaştı, Jabeur set ve bir servis kırılma gerisinden dönerek üçüncü büyük turnuva finaline ulaştı. Sabalenka için bu, dördüncü Grand Slam turnuvasının son dört aşamasında yaşadığı beşinci mağlubiyeti oldu ve tek galibiyeti bu yılki Avustralya Açık‘ta Magda Linette karşısında geldi.

Sabalenka

Sabalenka

Basına yaptığı açıklamada “Biraz ritmimi kaybetmiştim,” dedi. “Buradaki kortlar servis atarken çok fazla avantaj sağlamıyor. Normalde olduğu gibi servisinizi kaybedebilirsiniz.

“Tüm maç boyunca servisimde ritim bulmaya çalıştım. Sonunda daha iyi hissetmeye başladığım için gerçekten mutluydum. Umarım yarın da son maçlardaki gibi servis atabilirim.”

Servisini düzene sokarken, 2 numaralı seribaşı akıllıca dönüşte baskı yapmaya devam etti ve açık sahaya bir winner atarak kendini yarı finalden bir set uzağa attı.

Ancak maç tam da Jabeur‘ün karar maçına çıkmaya hazırlandığı anda döndü.

Beşinci oyundan sonra tıbbi bir mola alan Jabeur, görünüşte hareket kabiliyeti engellenmiş gibi görünen bir şekilde bir daha kazanamadı. Buna karşın Sabalenka, sonunda serviste çözüldü ve dokuzuncu asıyla galibiyeti elde etti.

Ve işte bu uğursuz turnuva bir kurban daha aldı; Perşembe günü yaşanan birçok maçı terk etme olayının ardından Jabeur, Marie Bouzkova‘ya katıldı. Bouzkova, Muchova‘ya karşı olan maçının üçüncü oyununda maçı terk etti ve Amerika Açık‘ta tam fitness için 10 günden az bir süre kaldığında zamanla yarışıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

❤️ (@sabalenka_aryna)’in paylaştığı bir gönderi

Sabalenka ise intikam için daha fazla fırsatla turnuvada kalmaya devam ediyor. Ne de olsa Paris’te Muchova’ya karşı aldığı yenilgi, geçen ay Londra’da yaşadığı yenilgiden daha travmatikti: Final setinde 5-2 ve maç puanı öndeyken, son beş oyunu trajikomik bir şekilde kaybetti ve tribünden koç ekibiyle raketlerini değiştirdi.

Sabalenka, “Çok amatörce davrandım, çok aptalca davrandım, ne derseniz deyin,” diye iç geçirdi. “Orada her şey benimle ilgiliydi.

“Çantamda fazladan bir raket olduğundan oldukça emindim. Sonra sanırım topu değiştirdiler, ben de yeni bir raket arıyordum. Şok olmuş gibiydim. Sanırım bu durum oynamaya devam etmemi çok etkiledi çünkü yeni bir raketim yoktu. Takımıma sordum çünkü çantalarında benim için fazladan bir raket olduğunu biliyordum. Ama bana yanlış olanı verdiler. Çok zorlanıyordum. Sanırım bu yüzden her yerdeydim çünkü Fransa Açık yarı final maçında profesyonel olamadığım için kendimi suçluyordum.

“Ama dersimi aldım. Artık bir sürü raketimiz var! Umarım bir daha olmaz… Gerçekten umduğum gibi değil ama bir daha olmayacak.”

Formda bir rakibe karşı yarı finalde mücadele edecek olan Sabalenka, bu sezon üçüncü kez WTA 1000 finaline yükselmeyi hedefliyorsa üst üste ikinci maçında da aldığı dersleri uygulamak zorunda.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*