Iga Swiatek Montreal ekibinin başını çekiyor

Swiatek Swiatek

WTA’nın seçkin üç oyuncusu – Swiatek, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina – ve yeni Grand Slam şampiyonu Marketa Vondrousova, yaz sert kort sezonlarına Montreal’de başlıyorlar.

Toronto‘da 10 erkek oyuncudan dokuzu yer alırken, aynı durum Montreal’de de kadınlar için geçerli. Ons Jabeur bu seçkin gruptan Atlantik’i geçmeyen tek oyuncu. Diz sakatlığını bahane ediyor, ancak Wimbledon‘da yaşadığı hayal kırıklığını ardında bırakmak için ekstra zaman gerektiğini kimse ona kınamaz.

Montreal, Jabeur‘u ağırlamayacak, ancak WTA‘nın yeni yıldızları Iga Swiatek, Aryna Sabalenka ve Elena Rybakina, ayrıca en yeni Grand Slam şampiyonu Marketa Vondrousova‘yı görecek. Geçen yılki WTA finalinde, 15 numaralı seribaşı Simona Halep, seribaşı olmayan Beatriz Haddad Maia‘yı yenmişti. Acaba 2023’te de böyle sürpriz bir sonuçla karşılaşacak mıyız?

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Iga Świątek (@iga.swiatek)’in paylaştığı bir gönderi

 

İlk Çeyrek

Swiatek, Kuzey Amerika’ya geçen yılki durumuna göre biraz daha iyi bir konumda geliyor. 2022’de Wimbledon‘da erken elendi ve evindeki etkinlik olan Varşova’da da kaybetti. 2023’te ise Wimbledon‘da daha ileri gitmeyi başardı ve Varşova’da kırmızı toprak kortlardan sert zemine geçilmiş olan turnuvayı kazandı.

Acaba Iga, bir yıl önceki Haddad Maia‘ya karşı üçüncü turdaki yenilgisini geliştirebilecek mi? Engeller olacak: İlk maçında potansiyel olarak Karolina Pliskova ile karşılaşacak; son 16’da Karolina Muchova ile; çeyrek finallerde ise Maria Sakkari, Elina Svitolina veya Haddad Maia ile mücadele edebilir. D.C.’de güçlü bir hafta geçiren Sakkari formda görünüyor ve Svitolina, Wimbledon‘da Swiatek‘i yenmişti.

İzlemeye değer ilk tur maç: Muchova vs. Anastasia Potapova, Haddad Maia vs. Paula Badosa

 

İkinci Çeyrek

Jessica Pegula ve Coco Gauff, düzenli olarak çiftlerde birlikte oynayan ve Amerika’nın en iyi 2 kadın tenisçisi. Aynı zamanda bu bölümdeki iki en yüksek seri başı oyuncular. Pegula, bu sezon Top 5 sıralamasını korumak için yeterince istikrarlı olmuşken, Gauff, bir süre durağanlık yaşadıktan sonra geçen hafta yeni bir antrenörlük ekibiyle Washington D.C.’de çıktığı maçlarda yılın en iyi tenisini oynadı. Bir yıl önce Kanada’da, üst üste oynadığı Rybakina ve Sabalenka ile olan üçüncü set tie-breakerlarını kazanarak başarı yakalamıştı.

Ancak burada dikkate değer başka bir oyuncu daha var: Wimbledon’da sürpriz bir şekilde şampiyon olan Vondrousova. Turuna Mayar Sherif ile ilk turda başlayacak ve çeyrek finallerde Gauff ile karşılaşabilir. Hayal etmesi zor olabilir, ama genellikle hoşgörülü olan Amerikalı ve Çek oyuncu aslında sadece bir kez karşılaştı ve Dubai’de 2021 yılında oynadıkları maçı Gauff üçüncü sette 6-4 kazanmıştı.

Wildcard: Caroline Wozniacki. Eski 1 numara, üç yıldır aradan sonra geri dönüyor, ancak hala sadece 33 yaşında. İkinci turda Vondrousova ile karşılaşabilir.

İzlemeye değer ilk tur maçı: Madison Keys vs. Venus Williams

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Elena Rybakina (@lenarybakina)’in paylaştığı bir gönderi

 

Üçüncü Çeyrek

Son 13 ay içinde Rybakina, Wimbledon, Indian Wells ve Roma‘yı kazandı ve Avustralya Açık finaline çıktı. Onun tek düşüşü, göreceli olarak konuşmak gerekirse, geçen yaz Kuzey Amerika sert kort sezonunda yaşandı.

Şu anda, bu yıl daha iyi performans göstermesine yardımcı olacak türden bir ivmesinin olduğu hissedilmiyor. Roland Garros‘tan erken çıkmak zorunda kaldı ve Wimbledon‘da Jabeur‘a karşı set almasına rağmen maçı kaybetti. Ancak yönetilebilir bir çeyrekte yer alıyor: Rybakina, Jelena Ostapenko veya Jen Brady ile başlayacak; sonrasında Victoria Azarenka ile karşılaşabilir; ve Caroline Garcia veya Daria Kasatkina olası çeyrek final rakipleri olarak görülüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

❤️ (@sabalenka_aryna)’in paylaştığı bir gönderi

 

Dördüncü Çeyrek

Jabeur, Wimbledon‘daki çöküşten kurtulmaya çalışan tek oyuncu değil. Sabalenka da öyle. Yarı finalde Jabeur‘u bir set ve bir mola ile önde götürdü ve bir an için şampiyonluk için bekleyen bir isim gibi göründü. Sonra topa vurmayı bıraktı ve son dört Grand Slam‘den üçünde kazanabilir bir yarı finali boşa harcadı.

Sabalenka ileriye doğru hareket etmeye hazır mı? Bu hafta göreceğiz. 2021’de burada yarı finale çıktı. Bu sefer yine oraya geri dönmek için yolu ılımlı derecede zor. Sabalenka, Petra Martic ile başlayabilir, formda Liudmila Samsonova ile 16 turunda karşılaşabilir ve çeyrek finalde Petra Kvitova veya Belinda Bencic ile karşılaşabilir.

Özel Durum: Bianca Andreescu. Doğal Kanadalı ve 2019 şampiyonu, yine kuzeyde mucize gerçekleştirebilecek mi? Sert vuruşlu bir ikinci tur maçında Kvitova ile karşılaşabilir.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*