Taylor Fritz, Iga Swiatek Atlanta’da şampiyonluk için mücadele edecek

Fritz Fritz

Bu hafta Kuzey Amerika sert kortta sezonun başlamasıyla, iki ana seribaşı oyuncu bu hafta sonu 250 seviyeli etkinliklerde galibiyeti hedefliyor.

2022’de Hologic WTA Turu‘nda egemen olan Iga Swiatek, bu yıl zirvede daha zorlu bir yaşam buldu. Wimbledon‘da wild card Elina Svitolina tarafından çeyrek finale çıkmadan hemen sonra ilk turnuvasına katılan Swiatek, Cumartesi günü BNP Paribas Warsaw Open‘da başka bir zorlu durumla karşılaştı.

Yağmur nedeniyle turnuva çeyrek final ve yarı finali aynı gün yapmak zorunda kaldı.

Sekizinci seribaşı Linda Noskova‘yı 6-1, 6-4’lük bir galibiyetle başlatan Swiatek, bir sonraki maçında 79. sıradaki Yanina Wickmayer ile karşılaştı. Swiatek, karakteristik bir hızla başladı ve 6-1, 5-2 çift servis kırmayla öne geçti. Ancak üç maç puanını kullanamayan Swiatek, maçı tamamlayamadı. Wickmayer, seti 5-5’e eşitledi – bu aşamada maç karanlık nedeniyle askıya alındı.

Swiatek

Swiatek

Pazar günü  devam edecekler ve hemen ardından final maçı oynanacak. Şüphesiz, çalışkan Swiatek, koçu Tomas Wiktorowski ve psikologu Daria Abramowicz ile maçı mümkün olan en etkili şekilde nasıl devam ettireceği konusunda düşünceli bir görüşme yapacak.

22 yaşındaki Swiatek, 14 WTA tekler turnuvası – dört büyük turnuva da dahil – kazanmış olsa da, doğduğu şehirde (ve şu anda yakındaki bir banliyöde yaşayan) bir şampiyonluk kazanma fırsatı şüphesiz olağanüstü anlamlı. Geçen yıl ilk kez Varşova‘da WTA etkinliğine katılan Swiatek, çeyrek finalde Caroline Garcia tarafından şok edilmişti.

Swiatek, Wickmayer‘ı yenerse, finaldeki rakibi taktiksel olarak becerikli 31 numaralı Laura Siegemund olacak. Bu iki oyuncu daha önce sadece iki yıl önce karşılaştı. Madrid‘deki toprak kortta Swiatek, 6-3, 6-3 kazandı.

Swiatek kaybederse, Kuzey Amerika’ya gitmesi ve US Open şampiyonluğunu savunmaya yaklaşması gerçekten merak uyandıracak.

Fritz

Fritz

ATP Atlanta: Fritz, Kuzey Amerika yaz dönemine Delray Beach’de şampiyon olarak başlamayı hedefliyor

Atlanta Açık Turnuvası‘nda, en iyi sıralamalı Amerikalı erkek tenisçi Taylor Fritz, 2023 yılının ikinci finaline ulaştı. Geriye baktığımızda, Fritz Şubat ayında Delray Beach‘te şampiyon olmuştu. Dikkat çeken bir şekilde, 2022 yılında Top 10‘a girmesine rağmen, bu yıl Grand Slam turnuvalarında sadece dört maç kazanabildi – iki tanesi Roland Garros‘ta, birer tanesi de Avustralya Açık ve Wimbledon‘da. Wimbledon’da yaşanan mağlubiyet özellikle düşündürücüydü. Fritz, geçen yıl orada çeyrek finale yükselmişken, bu yıl 59. sıradaki Mikael Ymer‘e karşı iki set önde olmasına rağmen maçı kaybetti.

Atlanta‘da birinci seri başı olan Fritz, üç maçını da set kaybetmeden kazandı – Nisan ayından bu yana ilk kez bir turnuvada bu kadar maçı üst üste kazandı. Cumartesi günkü yarı finalde 46. sıradaki J.J. Wolf karşısında, 6-3, 7-5’lik skor Fritz‘in maç boyunca ne kadar üstün olduğunu yansıtmıyordu. Fritz, 13 as servis attı, karşılaştığı tek iki servis kırma puanını savuşturdu ve ikinci servislerdeki puanların yüzde 57’sini kazandı. Tekrar tekrar, Fritz‘in sert ve derin vuruşları ya dokunulmazdı (26 winner) ya da rakibinden hatalar çıkartmak için yeterince güçlüydü.

Altıncı ATP tekler şampiyonluğunu (5-5 finaller) kazanmak için Fritz, 82 numaralı Aleksandar Vukic‘i geçmek zorunda kalacak. İki oyuncu daha önce birbirleriyle hiç karşılaşmadı.

Fritz, artık kendisini birinci sınıf bir top vurucu ve güçlü bir rekabetçi olarak kanıtlamış ve güçlü bir çalışma etiğine sahip (birkaç yıl önce hareket açısından önemli bir adım atmıştı). Ancak birkaç hayal kırıklığı yaratan Grand Slam deneyiminin ardından, Fritz‘in odaklandığı şey büyük bir etki bırakmak için Amerika Açık‘ta olacak, geçen yıl 303. sıralamadaki Brandon Holt‘a karşı ilk turda elenmişti. Atlanta‘da bir zaferle başlamak iyi bir başlangıç olacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*