Bu yılki Amerika Açık’ta erkekler ve kadınlar aynı topu kullanacak

Swiatek Swiatek

Turnuva direktörü Stacey Allaster Perşembe günü yaptığı açıklamada, kullanılan ürünün tamamen oyunculara ve turlarına bağlı olduğunu söyledi.

NEW YORK (AP) – ABD Açık‘ta bu yıl erkekler ve kadınlar aynı tenis topunu kullanacak ve geçen yıl kalite olarak daha düşük bir topa vurduklarından şikayet eden bazı kadınları tatmin edecek.

Turnuvayı kazanan Iga Swiatek, daha hafif olan topun gücünü erkeklerin kullandığı top kadar uzun süre koruyamadığını düşünen kadınlar arasındaydı. ABD Açık, dört Grand Slam turnuvası arasında erkekler ve kadınlar için farklı top kullanılan tek turnuva olmuştu.

ABD Açık‘ın turnuva direktörü Stacey Allaster Perşembe günü yaptığı açıklamada, kullanılan top türünün tamamen oyunculara ve turlarına bağlı olduğunu ve ABD Tenis Birliği’nin sadece geçen yılki turnuvadan sonra tercihlerini bilmesi gerektiğini, böylece sağlayıcı Wilson‘dan yeterli sayıda top sipariş edilebileceğini söyledi.

“Biz tereddütsüz davrandık. Onların kararı da buydu,” dedi Allaster.

Allaster geçen yıl, kadınların onlarca yıldır kullandığı “normal görev” topu yerine “ekstra görev” keçe topunu tercih ettiklerini açıkça belirten bazı oyuncularla bir araya geldi. Ekstra görev topunun Wilson tarafından Flushing Meadows‘da kullanılan türden sert kortlar için ideal olduğu belirtiliyor.

Swiatek

Swiatek

Allaster oyunculara WTA Tour yönetimi ve oyuncu konseyi ile konuşmalarını söylediğini belirtti.

Allaster, “Eğer WTA topu değiştirmek istiyorsa, sorun değil” dedi. “Wilson bunu karşılıyor, ekstra bir maliyet yok ve bu yüzden WTA’ya verdiğimiz tek şart, 2022 Amerika Açık’ın sonunda 2023’te hangi topla oynamak istediğinizi bilmemiz gerektiğiydi. Wilson’ın Amerika Açık topumuzun hacmini üretmesi için gereken teslim süresi bu kadar.”

Oyuncular topu Kanada ve Ohio‘daki sert kort ısınma turnuvalarında kullandılar ve 28 Ağustos’ta başlayacak olan ABD Açık‘ta da deneme amaçlı olarak kullanmaya devam edecekler. Allaster, USTA’nın daha sonra 2024 için hangi topların sipariş edileceğine dair bir cevap bekleyeceğini söyledi.

Uygulanmakta olan diğer değişiklikler arasında, antrenörlerin localarında oturarak tablet kullanmaları, gerçek zamanlı istatistiklere ve videolara erişebilmeleri ve oyuncuların iki kez sektiğine inandıkları bir top gibi durumları gözden geçirmek için meydan okumaları yer alıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*