Coco Gauff, DC finaline yükseliyor

Gauff Gauff

Gauff, hayal kırıklığı yaratan Wimbledon çıkışını etkileyici bir tarzda atlatarak, Cumartesi günü şampiyonluğu elinde bulunduran Liudmila Samsonova’yı düz setlerle devirdi.

Sadece bir ay önce Coco Gauff, Wimbledon‘da ilk turda elenmişti. Hayal kırıklığı yarattı mı? Evet. Moral bozucu mu? Asla. Bu hafta, bir sonraki turnuvası olan Mubadala Citi DC Open‘da, Gauff çok güçlü bir performans sergileyerek şimdi ilk kez Ocak ayındaki Auckland şampiyonluğundan bu yana bir Hologic WTA Turu etkinliği finalinde yer alıyor.

Pere Riba ve Brad Gilbert‘in yeni koçluk ekibi tarafından desteklenen Gauff, “dış odaklanma” olarak adlandırdığı şeyi göstererek, üç maçını da set kaybetmeden kazandı. En dikkat çekeni ise, Cuma günü Olimpiyat altın madalyalı oyuncu Belinda Bencic‘e karşı 6-1, 6-2’lik çeyrek final zaferiydi ve ardından Cumartesi günü savunma şampiyonu Liudmila Samsonova‘yı 6-3, 6-3’lük bir galibiyetle geçti. Samsonova‘nın oyunun en iyi servislerinden birine sahip olduğunun farkında olan Gauff, (bir Gilbert taktiği olan) daha geride durarak servis almayı tercih etti ve Samsonova‘nın ikinci servis puanlarının yüzde 64’ünü kazandı.

İşte başka bir Gilbert veri noktası. 1994’te, Andre Agassi‘ye Miami’deki ilk turnuvalarında koçluk yaptığı zaman, Gilbert onun finalde yer almasına yardımcı oldu. 2003’te, Andy Roddick ile başlayan Gilbert, Queens‘deki şampiyonluk koşulları da dahil olmak üzere ilk haftalarını tamamladı (yarı finalde Agassi’yi yenerek) ve şimdi 20 yıl sonra Gilbert, Gauff ile başlıyor ve tekrar finalde. Gilbert, 2043’te kiminle çalışmaya başlarsa uygun raf alanı ayırmalı.

Gauff‘un rakibi, dokuzuncu sıradaki Maria Sakkari, Jessica Pegula‘ya karşı heyecan dolu bir maç kazandı. 6-3, 4-1 önde olan Sakkari, beş oyunu üst üste kaybetti, ancak üçüncü seti 6-2 alarak galip geldi. Sakkari‘nin beş maçtan dördünü kazanmış olması, Gauff ve Riba-Gilbert ekibinin hangi taktik değişiklikleri yapacaklarını görmek ilginç olacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

(@camila_giorgi_official)’in paylaştığı bir gönderi

Günümüzde profesyonel tenis, o kadar derinlikli ki bir etkinliğin eleme rauntları genellikle tanıdık isimlerle dolu oluyor. Bu durum, Hologic WTA Turu 1000 etkinliği olan Omnium Banque Nationale presente par Rogers‘da da geçerli. Ana tabloda 56 oyuncu yer alıyor ve bu tabloya katılmak için sekiz kontenjan elemesi yapılıyor.

Pazar günüydü elemelerin son günü. Oyuncuların tam da sınırda oldukları bu fırsatta, makul bir para kazanma haftasına ve tartışmasız daha da önemlisi, kıymetli sıralama puanlarına ulaşma çabalarına tanık olma şansı bulunuyor.

WTA‘nın en sert vuran iki oyuncusu Pazar günü korta çıkıyor. Ocak 2022’de, Danielle Collins Avustralya Açık‘ta finale yükselmiş ve Temmuz’da kariyerinin en yüksek sırası olan yedide dünyada yer almıştı. Collins‘in bu yıl diz sakatlığı yaşaması onun sıralamasını 49. sıraya geriletti. Cumartesi günü Collins, ’14 Wimbledon finalistlerinden Eugenie Bouchard‘ı 6-1, 1-6, 6-1’lik nadir bir skorla mağlup etti. Ana tabloya girmek için Collins‘in, son bir ayda 30 yaşında, kariyerinin en yüksek sıralaması olan 129. sıraya yükselen diğer Amerikalı Emina Bektas‘ı yenmesi gerekecek. Bu iki oyuncu daha önce birbirleriyle hiç karşılaşmadılar.

Ardından, son derece güçlü ve şaşırtıcı Camila Giorgi var. İki yıl önce Giorgi, bu turnuvayı kazandı ve yol boyunca beş top 30 oyuncusunu mağlup etti. O dönemde 71. sıradaydı ve şu anda 20 sıra daha yüksek. Ancak Giorgi, sıralamanın oldukça yanıltıcı bir ölçü olduğu nadir oyunculardan biri. İnanılmaz bir çeşitlilikteki olağanüstü çıkıcılık, hatta puan puanından bile çıkabilir. Giorgi‘nin elemelerdeki son rakibi, Amerikalı 124. sıradaki Ashlyn Krueger olacak. Bu da iki oyuncunun ilk karşılaşması olacak.

Collins, Bektas ve Krueger‘in yanı sıra diğer beş Amerikalı da Pazar günü mücadele edecek: 121. sıradaki Elizabeth Mandlik (Tenis Şöhretleri Salonu üyesi Hana Mandlikova’nın kızı), 40. sıradaki Alycia Parks, ’22 NCAA tekler şampiyonu Peyton Stearns ve 2016 ABD Açık gençler şampiyonu Kayla Day, deneyimli oyuncu Sachia Vickery‘ye karşı mücadele edecek.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*