Iga Swiatek, Varşova’da Siegemund’a karşı maçı kazandı

Iga Swiatek Iga Swiatek

Dünyanın 1 numarası, yılın dördüncü şampiyonluğunu kazanmak için sadece bir oyun kaybetti.

Farklı stresler, aynı sonuç. Dünya 1 numaralı oyuncu Iga Swiatek, BNP Paribas Warsaw Open finalinde Alman Laura Siegemund‘u 6-0, 6-1’lik skorla mağlup ederek 2023 yılının dördüncü, Polonya’daki evinde ise ilk şampiyonluğunu kazandı.

Swiatek, hafta boyunca WTA 250 etkinliğinin yıldızı olmanın getirdiği benzersiz zihinsel baskılar hakkında içtenlikle konuşmuş ve final maçına kadar olan beş maçında en iyi performansını sergiledi. Siegemund karşısında ilk dokuz oyunu üst üste kazandı ve 68 dakika boyunca kırılma puanı bile vermeden son üç oyunu da kazandı. Ayrıca Alman rakibinin beş kez servisini kırdı.

Her iki oyuncu için de şampiyonluk maçına ulaşmak uzun bir süreçti. Siegemund‘a karşı korta çıkmadan önce, Swiatek, yarı final maçını Yanina Wickmayer‘a karşı tamamlamıştı. Maç, Cumartesi akşamı karanlık nedeniyle 6-1, 5-5 önde olduğu sırada ertelenmişti – ancak ikinci sette 5-2 öne geçmiş ve 5-3’te üç maç puanı bulmuştu. (Günün erken saatlerinde Swiatek, çeyrek finalde Çek genç Linda Noskova’yı mağlup etmişti – maç Cuma günü yağmur nedeniyle iptal edilmişti.)

Wickmayer‘a karşı devam eden maçta, Swiatek 12. oyunda iki kez seti uzatmaya zorlanmaktan sadece iki puan uzaktaydı ve tie-breakte 5-1 önden üç ardışık maç puanı kullanarak 6-1, 7-6(6) kazandı.

Bu maç, Swiatek‘in hafta boyunca en karmaşık maçı oldu. Beş maçında da set kaybetmedi ve Wickmayer‘a karşı ikinci set dışında, hiçbir sette dörtten fazla oyun kaybetmedi.

“Ekibime ve aileme teşekkür etmek istiyorum. Varşova’da oynamak kolay değil, ancak dün oldukça yorucu bir günün ardından bugün her şeyi yönetebildiğimiz ve yapabildiğimiz için çok mutluyum” dedi Swiatek, kupa töreninde. “Hepsi için elimden geleni yapmak istedim ve yaptığım için oldukça mutluyum.”


Öte yandan, Siegemund ise çeyrek final ve yarı final maçlarında toplam altı saatten fazla süren tenis oynayarak altı yıl aradan sonra ilk finaline ulaştı. Eski dünya  27. sıralamasında olan Siegemund‘un İtalyan Lucrezia Stefanini karşısında kazandığı çeyrek final maçı iki gün sürdü ve toplamda üç saat 26 dakika sürdü, ayrıca aynı zamanda yarı finalde set kaybından sonra rakibi Alman Tatjana Maria‘yı yenmek için neredeyse üç saat mücadele etti.

Siegemund, son finalini 2017’de Stuttgart‘ta düzenlenen Porsche Tennis Grand Prix turnuvasında kazandıktan sonra oynuyordu ve kariyerindeki WTA tekler finalinde 2-2’ye düştü. Haftaya 153. sırada başlayan 35 yaşındaki sporcu, Pazartesi günü yayınlanacak olan sıralamada 40’tan fazla sıra yükselerek büyük bir ilerleme kaydetti.

“Üzgünüm ki bugün daha fazla mücadele edemedim, ama dün biraz fazla oldu,” dedi Siegemund ikincilik konuşmasında. “Elimden gelenin en iyisini denedim, ama bacaklarım bugün otelde kaldı.

“Ama benim için gerçekten harika bir başarıydı… zaten finalde olmak bile benim için neredeyse bir zaferdi. Uzun bir zaman oldu. Bu kadar harika bir sahnede, harika seyircilerle… sadece keyif aldım.”

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Iga Swiatek Montreal ekibinin başını çekiyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*