Coco Gauff, kariyerindeki 4. WTA şampiyonluğunu kazandı

Coco Gauff Coco Gauff

Dört maçta da Amerikalı sporcu Coco Gauff bir set bile kaybetmedi ve sadece 19 oyun verdi.

Coco Gauff nihayet ABD topraklarında bir şampiyon oldu. Üç numaralı seribaşı Amerikalı, Mubadala Citi DC Açık‘taki finalde Maria Sakkari‘yi 6-2, 6-3’lük skorla geçerek dördüncü kariyer WTA tekler şampiyonluğunu kazandı ve aynı zamanda ilk WTA 500 etkinliğini elde etti.

Final, Gauff‘ın başkentteki haftasının bir özeti gibiydi; dört maçta da üç numaralı seribaşı bir set bile kaybetmedi ve oynadığı sekiz sette sadece 19 oyun verdi.

Çeyrek finallerde Belinda Bencic ve yarı finallerde savunma şampiyonu Luidmila Samsonova gibi iki Top 20 oyuncusunu mağlup ettikten sonra, Sakkari’ye karşı elde ettiği bir saat 24 dakikalık zafer, Gauff‘ın bu sezonki ikinci Top 10 galibiyeti oldu.

Bu haftaki performansı, Gauff‘ın 2021 İnternazionali BNP d’Italia‘dan bu yana tek bir turnuvada birden fazla Top 20 oyuncusunu mağlup ettiği ilk kez oldu.

Bu arada, Sakkari‘nin WTA etkinliklerinin son aşamalarındaki zorlukları devam etti. Bir numaralı seribaşı Jessica Pegula‘yı üç setlik bir galibiyetle mağlup ederek yedi maçlık yarı finallerdeki yenilme serisine son vermiş olsa da, Yunan tenisçi kariyerindeki tur seviyesindeki tekler finallerindeki galibiyet sayısını 1-7’ye düşürdü.

Daha önce Sakkari‘ye karşı beş maçta dört kez kaybetmiş olsa da, Gauff, finalin başlangıcında tonu hemen belirledi. Maçın ilk 20 puanından 15’ini kazanarak açılış setinin ilk üç oyununu ve son üç oyununu kazandı ve ikinci sette bir kez geriye düşmesine rağmen iki kez geri gelerek galibiyete ulaştı.

Sakkari, ikinci sette 3-2 ve 30-0 önde olduğu servis oyunundan sonra, Gauff maçın son dört oyununu kazanarak galibiyeti elde etti.

D.C. zaferi, Gauff‘ın 2023 yılının ikinci şampiyonluğu oldu. Daha önce sezonun ilk haftasında Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde düzenlenen ASB Classic‘te de hiç set kaybetmeden şampiyon olmuştu.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Dan Evans, Tallon Griekspoor'u mağlup ederek 2. ATP şampiyonluğunu kazandı - Tenis Haber
  2. Coco Gauff, Vondrousova'ya karşı galibiyet elde etti - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*