Iga Swiatek, Montreal’de 6 saatlik yağmur gecikmesi yaşadı

Iga Swiatek Iga Swiatek

Iga Swiatek, Montreal’daki altı saatlik yağmur gecikmesini “yeni bir şey öğrenme fırsatı” olarak değerlendirdi.

Bu sayede, dünya 1 numarası, Perşembe günü WTA 1000 etkinliğinde Roland Garros finalinin tekrarında üç setlik müsabakada bir kez daha Karolina Muchova‘yı mağlup etmeyi başardı.

Artık Iga Swiatek ve Karolina Muchova karşı karşıya geldiğinde neler olacağını biliyoruz.

İlk iki seti paylaşacaklar. Muchova, dilim backhand’i ile Swiatek’in topspin forehand’ini bozmaya çalışacak. Swiatek, Muchova’nın ikinci servisini patlatmaya çalışacak. Ve birisi üçüncü seti 6-4 kazanacak. İlk kez 2019’da oynadıklarında Muchova kazandı. İkinci kez, bu yılın Roland Garros finalinde Swiatek kazandı. Üçüncü kez, Montreal’deki Perşembe akşamı yine Swiatek kazandı, 6-1, 4-6, 6-4.

“Bu maçı, sanki üç kez oynamışız gibi,” dedi Swiatek gülerek.

Ancak bu maçta bazı ilginçlikler vardı. En belirgin olanı, başlangıçtan bitişe kadar yaklaşık dokuz saat sürmesiydi. Polonyalı ve Çek, saat 12:30’da korta çıktı ve saat 9:30 civarında el sıkıştılar. Arada, altı saatten fazlasını yiyen iki yağmur gecikmesi vardı. Ancak Swiatek olduğu gibi, bu fırsatı tamamen yeni bir deneyim yaşamak için kullandı. Daha önce bu kadar uzun süre beklememişti.

“Olağanüstü bir gündü,” dedi. “Yeni bir şey öğrenme fırsatını kullanmak istedim.”

Swiatek‘un bu maçı kazanma şekli, genellikle dalmalı, delici birbirini takip eden vuruşlarla öncü olmasından farklıydı. Ancak bu gece böyle değildi. 37 vuruş yaparak kazandı, ancak 53 hata yaptı. Bunların çoğu forehand tarafından geldi. Muchova, Swiatek‘i dilim backhand’i ile alçak bir pozisyona getirmeye zorladı ve crosscourt forehand’i ile acele ettirdi. İkinci setin büyük bir kısmında, kaybettiği set, Swiatek bir oyunu harika oynayacak, bir sonrakini ise korkunç oynayacaktı.

Ancak bu sefer yedek planı vardı. Normalde onun servisini ve dönüşünü ana silahları olarak düşünmem. Ancak Muchova’ya karşı öyleydiler. Swiatek, birinci servislerinin %70’ini yaparak, yedi as vurdu; bunlardan beşi karar setinde geldi ve üçü servis kırmak için kullanıldı. Sıçrama hareketi – deuce kortunda geniş alana ve avanta kortunda T’ye doğru – nadiren daha etkili oldu. Daha da iyisi dönüşüydü.

Djokovic tarzı bir performansla, Muchova‘nın en iyi ilk servislerinin birçoğunu hızla yakalayıp ya ayaklarına geri gönderdi ya da çizgi boyunca onun yüzüne doğru vurdu. Bu kazananlardan biri üçüncü setin açılış oyununda servis kırma anındaydı. Oradan itibaren, Swiatek beş kez üst üste tutarak galibiyeti aldı.

“Kolay değildi,” önceki gece arkadaşı 1 numaralı Carlos Alcaraz’ı anarak. “Enerji toplamalısın.” dedi Swiatek.

Swiatek, Kanadalı Leylah Fernandez‘ı 6-2, 6-3 mağlup eden Danielle Collins ile karşılaşmak üzere ilerliyor. Artık en iyi vuruşlarını kullanmadan da kazanabileceğini biliyor. Ve olur da, Allah korusun, tekrar yapması gerekecek olursa, dokuz saatlik bir maçı kazanabileceğini biliyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*