Novak Djokovic: ”Wimledon’ın favorisiyim”

Dün akşam Andrey Rublev’i mağlup ederek Wimbledon’da adını yarı finale yazdıran Novak Djokovic, kendisini favori olarak gördüğünü dile getirdi.

Rus tenisçi Andrey Rublev ile karşılaşan son Wimbledon şampiyonu Djokovic, rakibini 4-6, 6-1, 6-4 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek kariyerindeki yirmi dördüncü Grand Slam şampiyonluğu için bir adım daha atmış oldu. Nole’ye müsabakanın ardından kendisini şampiyonluk yarışında favori olarak görüp görmediği soruldu. “Yani, kibirli biri gibi görünmek istemem ama elbette kendimi favori olarak görüyorum. Buradaki kariyerimde aldığım sonuçlara, kazandığım önceki dört Wimbledon karşılaşmasına ve diğer yarı finalleri baz aldığımda, kendimi favori olarak görüyorum, evet.”

Öte yandan Roman Safiullin ile karşılaşan Jannik Sinner ise 6-4, 3-6, 6-2 ve 6-2 biten setlerle maçı kazanarak Grand Slam kariyerinde ilk kez yarı finaline yükseldi ve Djokovic’in rakibi oldu. Korttan mutlu ayrılan Sinner, aldığı sonuçtan memnundu.

“Bu an için çok çalıştık ve çok fazla fedakarlık yaptık. Bu yüzden aldığım bu sonuç benim için çok şey ifade ediyor. Gerçekten çok özel bir an… Sadece tenis oynamaya çalışıyorum ve her maçın kendi hikayesi var. Yarı finalde olduğum için mutluyum.” Eurosport’tan Mats Wilander’a konuşan usta tenisçi Djokovic’e 21 yaşındaki rakibi Sinner sorulduğunda onun “zorlu” bir rakip olduğunu söyledi. “Hızlı zeminde oynamayı seviyor çünkü agresif olmayı ve boşlukları kontrol etmeyi seviyor. Hem forehand hem de backhand olarak topa gerçekten çok sert vuruyor ve en başından itibaren puanı belirleyecek kişi olmaya çalışıyor. Onun oyununu iyi biliyorum.” “Çok eksiksiz bir oyuncu. Şimdi Wimbledon’da ilk kez yarı finalde. Bu meydan okumayı dört gözle bekliyorum. Hazır olmak için ikimizin de iki günü var. Kazanmak için çok ama çok motive olacağına eminim. Öte yandan ben de öyleyim. Bakalım ne olacak.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*