Elena Rybakina, Cincinnati’de 3.turda havlu atan 4 oyuncu arasında

Rybakina Rybakina Amerika Açık'ta 4 numaralı seribaşı olacak.

Mackenzie McDonald, Donna Vekic ve Dusan Lajovic de Perşembe günü Western & Southern Open’da havlu attı.

Western & Southern Open‘da Perşembe günü üçüncü tur oynanırken, maç sırasında yaşanan yarıda bırakmaların sayısı zamanla arttı. Akşam saatlerine gelindiğinde, dört yarışmacı erken durdu.

Bu yarışmacılardan biri dünya 4 numarası Elena Rybakina idi. Geçen hafta Montreal‘de, Kazak oyuncu Daria Kasatkina‘ya karşı uzun süren bir çeyrek final galibiyeti içeren yoğun bir programa katıldı. Sonunda Liudmila Samsonova‘ya ertelenen bir pazar yarı finalinde yenildi, ancak çarşamba günü Jelena Ostapenko‘yu üç setlik bir mücadelede yendi ve aksiyona geri döndü.

Rybakina başlangıçta Jasmine Paolini‘ye karşı başka bir çeyrek final görünümüne hazır görünüyordu. Ancak, Porsche Court‘ta açılış setini 6-4 kazandıktan sonra, 2022 Wimbledon şampiyonu ikinci sette 2-5 geriye düşünce durdu.

Stadyum 3’te ise iki maç tamamlanamadı. Adrian Mannarino, Mackenzie McDonald‘ı 6-4, 3-0 önde götürdüğünde, Amerikalı oyuncu hastalık nedeniyle havlu attı. Sonuç olarak, 35 yaşındaki Mannarino, ikinci kariyer Masters 1000 çeyrek finaline ve 2017 Montreal‘deki ilkine ilerledi.

Bir gün önce McDonald, Holger Rune sakatlık nedeniyle bir set ve bir mola gerideyken erken biten maçın karşı tarafındaydı. 28 yaşındaki oyuncu, Toronto‘daki final sekizinci turundan sonra ATP sıralamasında kariyer rekoru olan 43 numaraya yükseldi, 1000 seviyesindeki en iyi gösterisi.

Rybakina

Rybakina Amerika Açık’ta 4 numaralı seribaşı olacak.

Max Purcell, Stan Wawrinka‘yı eledikten sonra Ons Jabeur, Donna Vekic‘in 2-5 geri çekilmesiyle ilerledi. Jabeur, geçen ayki Wimbledon finalinde ikinci kez ikinci kez düştükten sonra ilk turnuvasına katılıyor.

Grandstand Kortu‘nu alan Taylor Fritz, iş yerinde kısa bir günden de yararlandı. 5-0 öne koşarak, en üst sıralı Amerikalı’nın Cuma günü çeyrek final kadrosundaki yeri, Dusan Lajovic‘in ayak parmağındaki sakatlık nedeniyle artık devam edemediğine karar verdiğinde onaylandı.

Lajovic, altı günde beşinci maçını savaşıyordu ve eleme turunu geçmişti. Yirmi dört saat önce, Sırp oyuncu Jannik Sinner‘ı düz setlerle geçerek Toronto şampiyonu olmuştu.

Fritz, 23 kez büyük şampiyon olan Novak Djokovic ve Fransız favori Gael Monfils‘in kazananını bekliyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*