Rebeka Masarova, Maria Sakkari’ye Amerika Açık’ta üst üste üçüncü kez ilk turda mağlubiyet yaşattı

Masarova Masarova

İsviçre doğumlu İspanyol oyuncu Rebeka Masarova, Pazartesi günü 8 numaralı seribaşı Maria Sakkari’ye karşı 6-4, 6-4’lük galibiyetle ilk 10 galibiyetini elde etti.

Maria Sakkari, Kuzey Amerika yaz sert kort sezonuna Leylah Fernandez, Madison Keys ve Jessica Pegula‘yı yenerek Washington, D.C.‘de finale yükselerek umut verici bir başlangıç yapmıştı. Ancak sonraki aylar boyunca bu başarılı seri Yunan oyuncunun bu başarıyı devam ettirmesine neden olmadı.

Pazartesi günü Amerika Açık‘ta, Sakkari, 71. sıralamada olan Rebeka Masarova tarafından 6-4, 6-4’lük skorla mağlup edilerek turnuvadan elenen ilk seri başı oyuncu oldu. İsviçre doğumlu İspanyol oyuncu daha önce 0-4’tü ama bu kez tüm üç kırılma puanını değerlendirerek 87 dakika sonunda 8. seribaşı oyuncuyu elemeyi başardı.

Masarova

Masarova

Masarova‘nın bir tur seviye etkinliğinin ana tablosunda açık havada sert kort maçı kazandığı son tarih neydi? 7 Ocak’ta Auckland‘daki ilk WTA finaline ulaşmak için Ysaline Bonaventure‘ü yendiği zamandı. Masarova‘nın Amerika Açık hazırlıkları, 24 yaşındaki oyuncunun Cincinnati eleme turunun ilk turunda elenmesinin ardından Chicago‘daki WTA 125 turnuvasında bir çift galibiyet elde etmesiyle devam etti.

Sakkari için 2023 büyükler turnuvaları üç ardışık ilk tur çıkışıyla sona erdi. Onun Roland Garros‘ta sonraki finalist Karolina Muchova‘ya elenmesi anlaşılabilir bir durumdu, çünkü Muchova aynı zamanda bir yıl önceki Paris büyüklerindeki karşılaşmalarını da kazanmıştı. Aynı şey Wimbledon için söylenemez, çünkü Sakkari, Marta Kostyuk‘u ilk sette bagele yendikten sonra 7-5’lik bir sonuçla mağlup oldu. Unutulmaması gereken bir detay da, Masarova gibi, Kostyuk‘un da 0-14’lük bir rekorla hiçbir Top 10 oyuncusunu yenemediği zamanlarda bu karşılaşmaya çıktığıydı.

Sakkari, Flushing Meadows‘a WTA Finalleri Yarışında 13. sırada girdi. WTA 1000 Guadalajara finaline koşarak geçen yıl sezon sonu finallerine son katılım hakkını elde ettiğinde (Fort Worth, Teksas’ta düzenlenen) eski dünya 3 numarası prestijli yıl sonu etkinliğine geri dönebilmek için daha büyük bir dördüncü çeyrek ivmesine ihtiyaç duyacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*