Holger Rune, Amerika Açık’ın ilk turunda Roberto Carballes Baena’ya mağlup oldu

Rune Rune

Holger Rune, Pazartesi günü oynamadan önce, Amerika Açık’ın 5. Kortu’nu pek beğenmedi gibi görünüyordu.

NEW YORK – Holger Rune, Pazartesi günü oynamadan önce ABD Açık‘ın 5 numaralı kortunu umursamıyor gibi görünüyordu.

Fikrinin değişmediğini söylemek yanlış olmaz. 4 numaralı seribaşı, 63. sıradaki Roberto Carballes Baena‘ya 6-3, 4-6, 6-3, 6-2 yenilmesinin ardından bu yıl taraftar dostu yan kortta ya da USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi’ndeki başka bir kortta oynamayacak.

Rune

Rune

İlk 4’teki bir oyuncu için gerçekten de tuhaf bir saha göreviydi, ancak size dağıtılan kartları ve sahayı oynamanız gerekir. Bunu akılda tutarak, belki de Rune’un erken sarsılmış görünmesi ve ilk seti düşürmesi çok da sürpriz değildi. Belki de Rune‘un hızlı bir şekilde durumu tersine çevirerek müsabakayı tek sette eşitlemesi de şaşırtıcı değildi. Beş setlik maç boyunca, 20 yaşındaki oyuncunun turdaki etkileyici karnesi ve elit formu kesinlikle kazanacaktı. (İkili bugünkü maçtan önceki iki karşılaşmalarını da paylaşmıştı).

Ancak Rune üçüncü sette Carballes Baena‘yı kırarak 3-4’te tekrar servis kırdığında ve sonraki sekiz puanı kaybettiğinde, Danimarkalı’nın kaderinden artık kimse emin olamazdı.

Rune bu ilk tur mücadelesi boyunca sinirli bir görüntü sergiledi, ancak sonunda onu hayal kırıklığına uğratan oyunu oldu. Bir Rune çift hatası Carballes Baena‘ya dördüncü rauntta 4-2 ile dönerken üç break şansı verdi ve İspanyol’un sadece bir tanesine ihtiyacı vardı. İkinci servise vurduktan sonra, Rune‘un sonraki forehand’i hemen fileyi buldu. Bu onun unutulmaz günündeki 41. hatasıydı.

Maçın sonunda Carballes Baena, Rune‘un %61’ine kıyasla ilk servis puanlarının %76’sını kazandı ve yedi kez servis kırdı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*