Dominic Thiem, 2020 finalinden bu yana ilk kez bir Amerika Açık maçını kazandı

Thiem Thiem

Alexander Bublik kendisine pek yardım etmedi, ancak bu maçın odak noktası eski bir sevilen şampiyonun geri dönüşüydü.

NEW YORK – Alexander Bublik hızlı oynamayı sever, ancak bu sefer bile onun için hızlıydı.

Hizmette hiçbir zaman geri adım atmamış olan ABD Açık‘ın 25. seribaşı oyuncusu, Dominic Thiem‘e iki set geri düştükten sonra topları aldı. Ardından dört çift hata yaptı.

Bublik o oyunda sevilmemekle kalmadı. Ama benim sunabileceğim en yüksek iltifat bu olduğuna göre, dengesiz Kazak oyuncu için iyi bir gün olmadığını biliyorsunuz.

Bublik

Bublik

Aksine, bu Thiem için oldukça başarılı ve kesinlikle rahatlatıcı bir gün oldu. 2020’de bu turnuvayı kazandığından bu yana sakatlık sorunları yaşayan Avusturyalı oyuncu, Flushing Meadows‘da hiçbir maç kazanamamıştı. Aslında, son yedi büyük turnuva maçını kaybetmişti; tek Grand Slam unvanını kazandığı sonraki Avustralya Açık‘ta dördüncü turda elenmişti.

“Bugün oldukça özel bir gün,” diyen Thiem, büyüklerde yaşadığı şanssızlığı kabul etti. “Bu çok uzun bir süre.”

Birkaç gün içinde 30 yaşına girecek olan Thiem, kesinlikle Bublik‘in cömertliğinden yararlandı – bu bir saat 52 dakika süren, 6-3, 6-2, 6-4’lük maçta tam 44 basit hata yaptı. Ancak deneyimli oyuncu yeterince sağlamdı, bu da sakatlık nedeniyle yükselişi sekteye uğradığından beri her zaman olmasa da.

Bir zamanlar olduğu kadar seri olmayan Thiem, 5-2’lik skorda kötü bir servis oyunu oynadı ve maçı bitirecek şekilde servis yapamadı. Ancak iki oyun sonra rahat bir tutuşla toparlandı, kısa bir çapraz forehand kazananı ve seyircilere bir yumruk atarak ilerledi.

Thiem

Thiem

Tribünleri dolduran bir kalabalık tarafından tezahüratlarla desteklenirken, taraftarların favorisi ikinci perdesinin, ilk perdesinin zirvesinde başlamasını umuyor.

Sıralamada 352 numaraya kadar gerileyen eski 3 numara maç sonrası verdiği röportajda, “İlk büyük sakatlığım, oyunum için çok önemli olan bileğimden oldu,” dedi. “Kendime güvenimi geri kazanmam zaman aldı. Şimdi yoluma geri döndüm ve ilk zaferin burada olması benim için çok anlamlı.”

İlk zafer ve 81. sıralamalı Thiem için, umarım bu New York ziyareti sırasında sonuncusu değildir.

“Ne yazık ki Grand Slam zaferi kalabalık olmadan geldi,” diyen Thiem, üç yıl önceki pandemik ABD Açık’a dikkat çekti. “Umarım kalabalığın enerjisiyle bir kez daha iyi bir koşu yapabilirim.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*