Maria Sakkari, Guadalajara’da ilk WTA 1000 zaferini kazanıyor

Maria Sakkari Maria Sakkari

Yunan yıldız, dört yılın ardından kariyerinin ikinci zaferini ve “ikinci evi” olarak adlandırdığı yerde ilk zaferini elde etti.

Maria Sakkari, Cumartesi gecesi Guadalajara Open AKRON’da WTA kazananlar çemberine uzun zamandır beklenen dönüşünü yaptı. Yunan yıldız, Amerikalı Caroline Dolehide’nin Sindirella serisini 7-5, 6-3’lük finalle sonlandırarak kariyerinin ilk WTA 1000 şampiyonluğunu ve tur düzeyindeki ikinci zaferini elde etti.

Sakkari, 2019’da Fas’ın Rabat kentinde düzenlenen WTA 250 etkinliğinde ilk kupasını kaldırdığından beri, geçen yıl Guadalajara’da (bir başka Amerikalı Jessica Pegula’ya) ve bu yaz Washington D.C.’de (üçüncü bir Amerikalı Coco Gauff’a) olmak üzere şampiyonluk maçlarında 0-6 gerideydi. Ancak dünya 111 numarası 25 yaşındaki Dolehide’ye karşı maça 2 numaralı seri başı ve favori olarak çıktı ve ilk setteki hızlanmaya rağmen bir saat 43 dakika sonra galip geldi.

Sakkari galibiyet konuşmasında kendisi ve koçu Tom Hill için “İkinci bir şampiyonluk için dört yıldan fazla bekledik ve çok fazla kötü şey duyduk” dedi. “Asla bir şampiyonluk kazanamayacağımı, sadece bir şampiyonluk kazanmış ilk 5 oyuncu olduğumu.

“Bunun üstesinden gelmek benim için çok zordu ama bu hafta burada bunu başardığım için çok mutluyum.”

Sakkari zaferinde dört kez servis kırdı ve Dolehide’nin sekiz galibiyetine karşılık 19 galibiyet alarak bu yıl WTA 1000’i set kaybetmeden kazanan ilk kadın oldu. Sakkari ilk sette öne geçmesine rağmen servis kıramadı. Dolehide’nin servisini ilk kez 1-1’de kırdıktan sonra, Sakkari’nin 4-2’lik üstünlüğü kısa sürede 5-4’lük bir açığa dönüştü, ancak Dolehide 11. oyunda iki kez çift hata yaparak 2 numaralı seribaşına bir break daha verdi.

Sakkari aynı hatayı ikinci sette de yapmadı ve erken bulduğu üstünlük set boyunca devam etti. Sakkari 2-2’de üçüncü kez servis kırdı, üçüncü ace’ini vurarak 5-3’ü yakaladı (40-15’ten ikiliye itildikten sonra) ve ikinci maç puanında zafere ulaştı.

Sakkari kariyerinin en büyük şampiyonluğuna ulaşmanın yanı sıra Pazartesi günü dünya 9 numarasından dünya 6 numarasına yükselecek ve Meksika’nın Cancun kentinde düzenlenecek sezon sonu WTA Finalleri’ne katılma şansını sürdürecek.

Guadalajara’da sadece ilk WTA finalini değil aynı zamanda ilk yarı finalini de oynayan Dolehide, beş galibiyet sonucunda Top 100’ün dışından Top 50’nin içine yükselecek. Amerikalı oyuncu ilk turda vatandaşı Peyton Stearns’ü bir set geriden gelerek üç eşitlik bozma sonunda yendi; üçüncü turda 8 numaralı seribaşı Ekaterina Alexandrova’yı sadece üç oyun kaybederek eledi; çeyrek finalde İtalyan Martina Trevisan’a karşı dört maç puanı kurtardı; ve yarı finalde 2020 Avustralya Açık şampiyonu Sofia Kenin’i yendi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*