Maria Sakkari, Pegula’ya karşı oynadığı maçı kazandı

Sakkari Sakkari

Yunan tenisçi Maria Sakkari, Amerika’nın 4. sırasında yer alan oyuncuyu 6-3, 4-6, 6-2’lik skorla mağlup ederek, Washington D.C.’de yılın ilk finaline ulaştı.

Maria Sakkari için Washington D.C.’de Cumartesi günü çifte anlam taşıyan bir gün oldu, çünkü WTA 500 etkinliğinin yarı finallerinde Jessica Pegula‘yı 6-3, 4-6, 6-2’lik skorla mağlup etti.

Sakkari sadece bu yılın ilk finaline ulaşmakla kalmadı, aynı zamanda No. 4 sıralamasındaki Pegula‘yı yenerek kariyerinin 25. Top 10 galibiyeti oldu. Bu, sıralamaya göre elde ettiği en iyi beşinci galibiyetidir.

SAKKARİ’NİN EN İYİ KARİYER GALİBİYETLERİ SIRALAMAYA GÖRE:
2021 Miami ÇF’de No. 2 Osaka’yı mağlup etti
2021 WTA Finals RR’de No. 2 Sabalenka’yı mağlup etti
2022 WTA Finals RR’de No. 2 Jabeur’u mağlup etti
2022 WTA Finals RR’de No. 3 Pegula’yı mağlup etti
2023 Washington D.C. SF’lerinde No. 4 Pegula’yı mağlup etti
2021 Abu Dhabi ÇF’nde No. 4 Kenin’i mağlup etti
2021 ABD Açık ÇF’nde No. 4 Pliskova’yı mağlup etti

Yunan tenisçi kariyerinin sekizinci WTA finaline ulaştı. İlk yedi finalinde 1-6’lık bir performans sergiledi ve 2019’da Fas’ın Rabat kentindeki toprak kort etkinliğinde şampiyon oldu. Bu, bir WTA 250 turnuvasıydı, bu yüzden Amerikan başkentindeki zaferi kariyerinin en büyük başarısı olacaktır.

Sakkari

Sakkari

Cumartesi günü Pegula neredeyse mağlubiyetten zaferi kaptı – Sakkari başlangıçta bir set ve bir mola ile 6-3, 4-1 önde iken, Pegula sonraki beş oyunu kazanarak ikinci seti aldı.

Ancak Sakkari üçüncü setin başından itibaren kendini tekrar toparladı ve sonunda zaferi elde etti. Maçtan sonra, üçüncü sette toparlanmayı yeni bir meydan okuma olarak gördüğünü söyledi.

“Elbette bir saat daha önce korttan çıkabilirdim, ama sonunda istediğim galibiyeti aldım,” dedi.

“İkinci ve üçüncü sette işler zorlaştığında, sadece kendimi aşmaya çalıştım ve bunu yeni bir meydan okuma olarak gördüm.”

No. 9 sıralamasındaki Yunan tenisçi ayrıca Pegula için sadece övgü dolu sözler söyledi.

“Daha önce de söyledim, Jess için büyük saygı duyuyorum. Turdaki en nazik insanlardan biri. Benzer bir kariyerimiz var, çünkü ikimiz de gençlerde büyük başarılara ulaşmadık ve çıkışımız kariyerimizin daha sonralarına denk geldi. Ona çok saygı duyuyorum ve gerçekten çok seviyorum, onu ve ekibini; harika bir antrenör, eşi de çok nazik.

“Harika insanlar.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*