Iga Swiatek, Montreal’de Karolina Pliskova’yı mağlup etti

Iga Swiatek Iga Swiatek

Dünya bir numarasındaki Iga Swiatek, National Bank Open turnuvasının ikinci turunda Karolina Pliskova’yı 7-6 (6), 6-2 yenerek birinci sette yaşadığı zorlukları aştı.

MONTREAL (AP) — Dünya sıralamasının bir numarasındaki Iga Swiatek, National Bank Open turnuvasının ikinci turunda Karolina Pliskova‘yı 7-6 (6), 6-2 yenerek birinci sette yaşadığı sıkıntıları aşmayı başardı.

“Elbette bazı zorluklar yaşamak ve onların üstesinden gelmek güzel,” dedi Swiatek, geçtiğimiz hafta Polonya Açık’ta aldığı zaferin ardından. “Kolay bir ilk tur değildi, ama sağlam kaldığım için mutluyum.”

Swiatek, 14 numaralı seri başı Karolina Muchova ile karşılaşacak. Muchova, Sorana Cirstea‘yı 7-5, 6-4 yenerek bu aşamaya yükseldi. Swiatek, bu yıl French Open finalinde Muchova‘yı yenmişti.

“Sonraki maça hazır olmalı ve tenisin oldukça öngörülemeyebileceğini beklemeliyiz, çünkü bir oyuncu kötü bir gün geçirebilir. Aynı zamanda diğer oyuncu en iyi tenisini oynayabilir,” diye ekledi Swiatek.

Gece seansında, ikinci sıradaki Aryna Sabalenka, hard-court etkinliğinde Petra Martic‘i 6-3, 7-6 (5) mağlup etti. Sabalenka, Australian Open şampiyonu.

“Söz konusu yüzeyde özellikle onun kesikleriyle zorluk çekiyordum,” dedi Sabalenka. “Bu yüzeyde adapte olmak için biraz zaman ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Umarım bir sonraki maçta biraz daha iyi oynarım, ama genel olarak bu zorlu maçı atlattığım için mutluyum.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Iga Świątek (@iga.swiatek)’in paylaştığı bir gönderi

Wimbledon şampiyonu dokuzuncu seri başı Marketa Vondrousova, Caroline Wozniacki‘yi 6-2, 7-5 yenerek tur atladı. Eski 1 numara oyuncusu Wozniacki, 3 buçuk yıl aradan sonra ilk WTA Tur etkinliğine katılıyordu.

Vondrousova, altıncı seri başı Coco Gauff ile karşılaşacak. Gauff, geçen hafta Washington‘da dördüncü kariyer zaferini kazanmıştı.

Üçüncü seri başı Elena Rybakina, yağmur nedeniyle Salı akşamı askıya alınan maçta Jennifer Brady‘yi 6-7(3), 7-6(5), 6-3 mağlup etti.

Dördüncü seri başı Jessica Pegula, Yulia Putintseva‘yı 6-4, 6-4; onuncu seri başı Daria Kasatkina ise Anna Blinkova‘yı 6-2, 7-5 mağlup etti.

Kanadalı Leylah Fernandez, 11 numaralı seri başı Beatriz Haddad Maia‘yı 7-5, 5-7, 6-3 yenerek tur atladı. Fernandez, sekizinci seri başı Maria Sakkari‘yi 6-4, 6-2 mağlup eden Danielle Collins ile karşılaşacak.

Geç maçta, yedinci seri başı Petra Kvitova, 2012 şampiyonu, 2021 şampiyonu Camila Giorgi‘yi 6-2, 5-7, 6-0 mağlup etti.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Iga Swiatek, Montreal'de 6 saatlik yağmur gecikmesi yaşadı - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*