Dominic Thiem, ATP yarı finale çıkmak için mücadele etti

Thiem Thiem

2020 ABD Açık şampiyonu ve eski 3 numaralı oyuncu Thiem kariyerinin 45. tur seviyesinde yarı finale ulaştı.

Dominic Thiem‘in kendi seyircisi önünde Kitzbühel‘deki toprak kort etkinliğinde perşembe günü ikinci gün üst üste tam bir mücadele gösterdiği görüldü. Bir set geride kaldıktan sonra Arthur Rinderknech‘i 4-6, 6-3, 6-4 yenerek çeyrek finali geçti.

Thiem, bir gün önce Çinli Zhang Zhizhen‘i 1-6, 6-3, 6-2 yenerek birinci sette büyük bir farkı geri aldı.

Rinderknech‘e karşı elde ettiği zaferle Thiem, bu sezonun en iyi sonuçları olan Nisan ayındaki Estoril ve Münih‘teki iki çeyrek finalinin ardından yılın ilk ATP yarı finaline katıldı.

Bu aynı zamanda Thiem‘in kariyerindeki 45. tur düzeyindeki yarı final oldu.

Thiem için başlangıçta işler oldukça kötü görünüyordu, çünkü maçın ilk oyununda servisini 15’te kaybetti ve Rinderknech bu avantajı bir setle öne geçti.

Ancak bu, Rinderknech‘in maçtaki tek servis kırmasıydı; Thiem sonrasında tüm 14 servis oyununu korudu ve ikinci sette 3-1, üçüncü sette ise 2-1 önde kırarak zorlu iki saat 20 dakikalık bir zafer elde etti.

Thiem,  röportajında “Harika bir gece daha. İnanılmaz,” dedi. “Tüm maçta tek kötü şey başlangıç oldu – ilk oyun korkunçtu.

“Bu benim için harika. Yılın ilk yarı finali ve daha iyi bir yer seçemezdim.”

Dominic Thiem

Dominic Thiem

Yarı finallerde Thiem‘i bekleyen isim, 5 numaralı seri başı Laslo Djere oldu, çünkü Djere, günün erken saatlerinde 6-4, 6-2’lik setlerle 3 numaralı seri başı Pedro Cachin‘i şaşırtarak yarı finale yükseldi.

Thiem ve Djere daha önce iki kez karşılaştı ve bu maçları eşitlikle tamamladılar, 1-1. Thiem, 2019’da toprak kortlarda Rio de Janeiro‘da 6-3, 6-3 kazandı, Djere ise geçen sonbaharda Tel Aviv‘de kapalı sert kortlarda 5-7, 7-6 (3), 6-4 galip geldi.

Thiem için Cuma günü bir galibiyet daha önemli olacak, çünkü 2020’den bu yana ilk tur seviyesi finaline ulaşmaya çalışıyor. O yıl üç kez finale çıkmış, Amerika Açık‘ı kazanmış ve Avustralya Açık‘ta (Novak Djokovic’e) ve ATP Finalleri‘nde (Daniil Medvedev’e) ikinci olmuştu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*