Dan Evans, Tallon Griekspoor’u mağlup ederek 2. ATP şampiyonluğunu kazandı

Dan Evans Dan Evans

Dan Evans, DC Open finalinde Tallon Griekspoor’u 7-5, 6-3 yenerek ikinci ATP Turu şampiyonluğunu kazandı. Maçta yağmurdan dolayı aralar verildi.

Dan Evans, İngiltere’den 33 yaşındaki tenisçi, Pazar günü yağmur nedeniyle ara verilen DC Açık finalinde Tallon Griekspoor‘u 7-5, 6-3 yenerek ikinci ATP Turu şampiyonluğunu kazandı.

Evans, final maçında son oyunda dört break puanını kurtardı ve maçı servis winner’ı ile sonlandırdı. Jimmy Connors‘ın 1988 yılında etkinliği kazandığı dönemden beri Washington‘da en yaşlı şampiyon oldu.

Evans, Washington‘a bu sezon 8-18’lik bir rekorla gelmişti ancak turnuvada 5-0’lık bir performans sergileyerek zirveye çıktı.

“Kendime sürekli olarak maç maç düşünmem gerektiğini hatırlatmak zorundaydım ve uzun zaman önce iyi oynamıyordum,” dedi. “Bu hafta mental olarak iyi bir çaba gösterdim ve her bir nokta için savaşmaya devam ettim. Ve bunu başardım.”

İkinci setteki skor 2-2 iken bir yıldırım nedeniyle oyun askıya alındı. Oyuncular seyircisiz bir ortamda maça devam ettikten sonra, Evans, 500 düzeyindeki turnuvasındaki ilk şampiyonluğunu kazanmak için yaklaşık 25 dakika harcadı.

Dan Evans

Dan Evans

Maçın ardından yağmur tekrar geri döndü.

“Herhangi bir şampiyonluk özeldir. Bu açıkça kariyerimin en büyüğü,” dedi Evans. “Bu hafta çok iyi tenis oynadım ve zirvede yer almak beni çok mutlu ediyor.”

Pazar günü öncesinde, Coco Gauff kadınlar finalinde Maria Sakkari‘yi 6-2, 6-3 yenmişti.

Evans, Amerika Açık için sert zemin hazırlık turnuvasında 9 numaralı seribaşıydı ve pazartesi günü sıralamada 30. sıradan kariyerinin en yüksek derecesi olan 21. sıraya yükselecek.

Daha önceki tek tur şampiyonluğu 2021 yılında Melbourne, Avustralya’da gelmişti.

Evans, çeyrek finallerde 2 numaralı seribaşı Frances Tiafoe‘u elemişti. 12 numaralı seribaşı Griekspoor ise, Hollanda’dan 27 yaşındaki tenisçi, yarı finallerde bir numaralı seribaşı Taylor Fritz‘i yenmişti.

“Güzel bir hafta,” dedi Griekspoor, “ama bugün yeterince iyi değildi.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*