Stefanos Tsitsipas, kariyerinin 10. ATP şampiyonluğunu elde etti

Tsitsipas Tsitsipas

Aslında bu, Stefanos Tsitsipas’ın açık hava sert kortlardaki ilk ATP şampiyonluğuydu.

Stefanos Tsitsipas, Cumartesi gecesi Los Cabos‘ta Alex de Minaur‘u 6-3, 6-4’lük skorla yenerek ATP 250 şampiyonluğunu taçlandırdı.

Bu, Yunan tenisçinin bu yılki ilk ATP şampiyonluğu ve kariyerinin dönüm noktası olan 10. şampiyonluğu oldu – aynı zamanda açık havada kazandığı ilk ATP şampiyonluğu oldu.

“Her ikimizin de bugün harika bir final oynamak istediğini düşünüyorum” dedi. “Alex harika tenis gösterdi ve ben de seviye ile mümkün olduğunca başa çıkmaya çalıştım. Bu yüzden bugün harika bir final sunabildiğimiz için gerçekten mutluyum.

“En çok dikkat çeken şeyin harika bir kaliteye sahip maç olduğunu ve her zamanki gibi harika bir seyirci olduğunu düşünüyorum – orada hazır ve ilgiliydiler.”

Tsitsipas, Los Cabos öncesi kariyerinde dört ATP şampiyonluğu kazanmıştı, ancak hepsi kapalı saha sert kortlarda gelmişti. Şimdi sert zeminde toplamda beş, toprak zeminde dört ve çim zeminde bir ATP şampiyonluğu bulunuyor.

Tsitsipas

Tsitsipas

Tsitsipas, maça set ve break avantajıyla 6-3, 3-1 önde başlamasıyla daha az karmaşık bir galibiyet için ilerliyor gibi görünüyordu, ancak De Minaur, ikinci sette 4-3 öne geçmek için üç oyun kazandı. Ancak Yunan tenisçi, kendi üç oyununu ardı ardına kazanarak maçı sonlandırdı ve De Minaur‘un forehand vuruşu uzun süren bir ralli sonrasında auta gidince zaferi elde etti.

Tsitsipas, şimdi tur seviyesindeki maçlarda De Minaur karşısında 10-0 önde ve bu, onun tur seviyesindeki en iyi başarılarının başında geliyor – De Minaur, aslında bu seviyede 10 kez yenildiği ilk oyuncu, hele ki 10’da 10 yapmak.

Avustralyalı oyuncu, tur seviyesinin altında yapılan üç maçlarından ikisini kazanmıştı.

Her iki oyuncu da Meksika’daki performansları sonrasında ATP sıralamasında yükselmeyi bekliyor, Tsitsipas 5. sıradan 4. sıraya, De Minaur ise 19. sıradan 18. sıraya yükselecek.

Şimdi her ikisi de Toronto‘ya gitmek üzere, orada bir Masters 1000 etkinliği olan National Bank Open‘da yer alacaklar. Tsitsipas, 4 numaralı seri başı olarak ilk turda muafiyetle yer alırken, De Minaur, sıralamada son anda seribaşı olamayan 11 numaralı seri başı Cam Norrie ile ilk turda karşılaşacak.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*