Eubanks Wimbledon sonrası ilk maçını Atlanta’da kazandı

Christopher Eubanks Christopher Eubanks

Atlanta doğumlu sporcu Christopher Eubanks, ATP 250 etkinliğinin ilk turunda Amerikalı Andres Martin’i 6-2, 6-4 mağlup etti.

Wimbledon‘daki çeyrek finale kadar yükseldiği büyük çıkışının ardından, Christopher Eubanks, Salı akşamı Atlanta‘daki açılış maçını kazanarak, Amerikalı meslektaşı Andres Martin‘i 6-2, 6-4’lük skorla mağlup etti.

Eubanks, dokuz servis oyununda hiç kırılmamış olmanın yanı sıra, servis oyunlarında sadece altı puan kaybetti ve ilk beş servis oyununda yalnızca bir puan verdi.

Maç sonrasında ev sahibi turnuvasında büyük bir favori olarak Martin‘e karşı merkez kortta çıkmak nasıl bir duygu olduğu sorulduğunda Eubanks şunları söyledi: “Bunu çok fazla düşünmemeye çalıştım. Daha çok Andres ve ben birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Atlanta’dayken kimseyle en çok onunla antrenman yapıyorum. Onun oyununu bileceğimi ve o da benim oyunumu bileceğini biliyordum. Sadece her puanı odaklanmak ve kendi oyunuma konsantre olmak istedim, gerisi kendiliğinden olacaktı.”

Eubanks son 11 maçından 10’unu kazandı. Wimbledon‘dan önceki hafta Mallorca‘da ATP şampiyonluğunu kazanmak için 5-0’lık bir performans sergiledi, ardından Wimbledon‘da çeyrek finale çıktı ancak beş sette Daniil Medvedev‘e kaybederek elendi ve şu ana kadar Atlanta’da oynadığı bir maçı da kazanarak 4-1 oldu.

Bu süre zarfında ATP sıralamasında 77. sıradan 32. sıraya yükseldi ve Atlanta’da iyi bir performans sergilerse Top 30’a girebilir.

Son zamanlardaki yükselişi hakkında kort röportajında Eubanks şunları söyledi: “Bir rüya gibi gerçek oldu. Nisan ayında yola çıktım ve 12 hafta boyunca sürekli olarak turnuvalarda mücadele ettim, belki 11’inde oynadım. Biraz inişli çıkışlı bir dönem yaşadım, ama sonlara doğru çıkışa geçtim ve her şey çok iyi gidiyor. Bunu sürdürmeyi umuyorum.”

Christopher Eubanks

Christopher Eubanks

Eubanks için bu hafta Atlanta’da oynamak sadece özel bir durum değil – orada doğmuş olmasıyla kalmayıp aynı zamanda 2015-2017 yılları arasında Georgia Tech Üniversitesi’nde kolej tenisi oynamıştı. Ayrıca, 2017 yılında 461. sıradan wild card olarak kariyerinin ilk ATP çeyrek finaline de Atlanta’da ulaşmıştı.

Turnuvaya gelirken Eubanks, “Tennis hayatımın tamamen Atlanta şehri etrafında döndüğünü söyleyebilirim. İlk kez topu elime aldığım andan, ilk gençler turnuvama ve kolejde oynadığım ilk maça kadar her şey burada gerçekleşti. Dolayısıyla orada çok sayıda anım var,” diye açıklamada bulundu.

“Atlanta’da oynamak her zaman heyecan verici, çünkü burada her zaman iyi performans sergiledim. Kariyerimde ve kolej oyuncusu olarak en iyi anılarımdan bazıları burada oldu, hatta gençler kategorisinde bile. Şartlar oyunuma uygun, bu yüzden sabırsızlıkla yarın sahaya çıkmayı bekliyorum.”

Martin‘i ilk maçında mağlup ettikten sonra, Eubanks ikinci turda başka bir ülke arkadaşı olan Brandon Nakashima ile karşı karşıya gelecek. Nakashima, bu ana tur düzeyinin altındaki üç karşılaşmalarından ikisini kazanmış olsa da, bu tur düzeyinde birbirleriyle ilk kez karşılaşacaklar.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*