Liudmila Samsonova, Montreal’de Aryna Sabalenka ve Belinda Bencic’i mağlup etti

Samsonova Samsonova

Hareketli bir Cuma gününün ardından, Rus oyuncu Samsonova yarı finallere yükseldi ve WTA 1000 etkinliğinin yarı finallerine katıldı.

Liudmila Samsonova, Cuma günü dünya 2 numaralı oyuncu Aryna Sabalenka‘yı 2 saat 55 dakika süren bir maçta mağlup ederek kariyerindeki ilk WTA 1000 çeyrek finallerine yükseldi – ardından sahaya geri dönerek Belinda Bencic‘i mağlup ederek ilk WTA 1000 yarı finallerine yükseldi.

Üçüncü tur maçı Avustralya Açık şampiyonuyla Perşembe akşamı oynanması planlanmıştı, ancak birden fazla yağmur gecikmesi nedeniyle oynatılamadı. Samsonova, Ekim 2022’den bu yana üçüncü kez karşılaştığı Sabalenka‘ya karşı, yüzleştiği 13 servis kırılma fırsatından 11’ini kurtardı ve bunların altıncısında beşini alt ederek maçı kazandı. 15 numaralı seribaşı, ikilinin karşılıklı serisini 2-1’e getirerek, Belaruslu rakibine Adelaide 1’de sezonun açılış maçında yaşadığı mağlubiyeti telafi etti.

Samsonova, Washington, D.C.‘deki yarı finallerde şampiyon Coco Gauff‘a karşı final teşebbüsünü engelleyen bir yarı final gösterisi ile Kanada’ya geldi. Bu haftanın başında Katerina Siniakova ve Zheng Qinwen‘i mağlup ederek Sabalenka ile karşılaşmayı garantilemişti.

Bencic, gecikmeli üçüncü tur maçını da Petra Kvitova‘ya karşı oynadı ve durumu çevirerek 6-7 (3), 6-3, 6-1’lik skorla yarı finallere yükseldi. Duygusal bir gösteri olarak, Kvitova, 12 numaralı seribaşı rakibi üçüncü setin ikinci oyununda ayak bileği sakatlanma riski yaşadığında Bencic‘in yardımına koştu. İsviçreli oyuncu, oynamaya devam edebilecek yetenekteydi ve Samsonova gibi servisi baskı altına alındığında mükemmel bir performans sergiledi. Kvitova, 11 servis kırılma fırsatından yalnızca birini mağlubiyetle yararlandırabildi.

Samsonova, Bencic‘i 6-4, 6-4’lük skorla mağlup ederek, servisini bir kez daha korudu ve karşısındaki beş servis kırılma fırsatını savuşturdu. 24 yaşındaki oyuncu, altı çift hata karşısında sekiz as attı.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Liudmila Samsonova, Elena Rybakina'yı yenerek Montreal finaline yükseldi - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*