Venus Williams, ilk kez ilk 20’deki oyuncuyu yenerek Cincinnati’de ilerliyor

Venus Williams Venus Williams

Venus Williams, Western & Southern Open’ın ilk turunda 16. sıradaki Veronika Kudermetova’yı 6-4, 7-5 ile devirmek için her iki sette de büyük açıklar vererek dört yıl sonra ilk 20’deki bir oyuncuyu ilk kez yendi.

MASON, Ohio (AP) – Venus Williams, Pazartesi günü Western & Southern Open‘ın ilk turunda 16. sıradaki Veronika Kudermetova‘yı 6-4, 7-5 yenmek için her iki sette de büyük eksikliklerden toparlanarak dört yıl sonra ilk 20’deki bir oyuncuyu ilk kez yendi.

Yedi kez Grand Slam şampiyonu olan 43 yaşındaki Williams, bu yılki maç rekorunu 3-5’e yükseltti. Turnuvaya 533. sırada başladı.

Williams her sette 4-1 gerideydi ancak her seferinde geri dönerek maçtaki dokuz kırılma noktasından altısını sayıya çevirdi. Ayrıca iki yağmur gecikmesine de katlandı.

“Kendime sürekli ‘Sadece bu puanı kazanmak istiyorum – maçı değil, sadece bir puanı,’ diyordum,” dedi 43 yaşındaki Williams. “İşleri böyle parçalara ayırdığınızda, büyük sorunlar küçük sorunlara dönüşür. Ben de bunu böyle yaptım.”

Williams, 2019’da Cincinnati‘de o zamanın 5 numarası Kiki Bertens‘i yendiğinden beri ilk 20’deki oyunculara karşı oynadığı son 10 maçı kaybetmişti.

Bir başka Amerikalı veteran, 2017 ABD Açık şampiyonu Sloane Stephens, Elisabetta Cocciaretto‘yu 7-5, 6-2 yendi. Maçın başlaması 2 saat 44 dakika gecikti.

Stephens, “Çok fazla zorluk var,” dedi. “Elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Herkes için zor bir durum.”

30 yaşındaki Stephens ikinci turda son şampiyon ve 6 numaralı seribaşı Caroline Garcia ile karşılaşacak.

Erkekler tarafında 12 numaralı seribaşı Felix Auger-Aliassime, Matteo Berrettini‘yi 4-6, 6-2, 6-3 yendi. İki yıl önce ABD Açık‘ta yarı finale kadar yükselen Kanadalı Auger-Aliassime, son 11 maçında 3-8’e yükseldi.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Venus Williams, Caroline Wozniacki ve John Isner ABD Open'a wild card ile katılacak - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*