Tommy Paul, Carlos Alcaraz’a karşı şaşırtıcı bir galibiyet elde etti

Tommy Paul Tommy Paul

Paul, Alcaraz’ı Kanada’da üst üste ikinci yıl mağlup etti – ancak bu sefer İspanyol oyuncu bir numarada.

Tommy Paul, Cuma akşamı Toronto‘da haftanın en büyük sürprizini gerçekleştirdi ve Masters 1000 etkinliğinin çeyrek finallerinde 6-3, 4-6, 6-3’lük skorla 1 numaralı sıradaki Carlos Alcaraz‘ı mağlup etti.

Bu, Amerikalı oyuncu için büyük bir başarı – 1 numaralı oyuncuyu ilk kez yenmiş oldu.

Daha önce her diğer Top 5 sıralamasını yenen zaferlere de sahipti:

TOMMY PAUL’ÜN KARİYERDEKİ TOP 5 ZAFERLERİ (6):
~ 2023 Kanada çeyrek finallerinde 1 numaralı oyuncu Alcaraz’ı mağlup etti
~ 2022 Paris 2. Turda 2 numaralı oyuncu Nadal’ı mağlup etti
~ 2022 Indian Wells 2. Turda 3 numaralı oyuncu Zverev’i mağlup etti
~ 2022 Kanada 2. Turda 4 numaralı oyuncu Alcaraz’ı mağlup etti
~ 2021 Indian Wells 3. Turda 5 numaralı oyuncu Rublev’i mağlup etti
~ 2023 Acapulco yarı finallerinde 5 numaralı oyuncu Fritz’i mağlup etti

Belki de daha da büyük bir başarı: Paul, neredeyse 6yıl boyunca bir aktif 1 numaralı oyuncuyu bir tur seviye maçında yenen ilk Amerikalı erkek oyuncu.

Bu başarıyı elde eden son Amerikalı erkek oyuncu John Isner‘dı, o da 24 Eylül 2017’de Prag’daki Laver Cup‘ta 1 numaralı oyuncu Rafael Nadal‘ı 7-5, 7-6 (1) skorla mağlup etti – tam olarak 2,147 gün önce.

Diğer takım etkinlikleri gibi Davis Cup, ATP Cup ve United Cup gibi Laver Cup maçları da ATP tarafından tur seviyesi olarak sayılır.

Tommy Paul

Tommy Paul

İkinci seti alarak geri döndükten sonra Alcaraz, üçüncü setin ilk oyununda servis kırmayı getiren bir avantajı vardı ancak Paul servisini tuttu, birkaç oyun daha eşit gittikten sonra 4-2’lik skorla bir servis kırışı ile geri döndü ve ardından ikisi de maçın sonuna kadar servislerini tutmayı başardı.

Sonrasında Paul, Alcaraz‘ın ikinci sette televizyon izlemeye değer tenis oynamaya başlamasıyla biraz endişelendiğini söyledi.

“Maçın yarısında, o tween winner’ı vurduğunda maçların burada değiştiği yer olduğunu düşündüm. İki oyun sonra tekrar maça döndüğüm ve kendimi rahat hissettiğim için mutluydum, ardından sadece üçüncü sette geri dönmek gerekti.”

“Carlos  gerçekten yüksek seviyeliydi.”

Amerikalı oyuncuya ayrıca zaferinin anahtarını sordular.

“Muhtemelen forehand’im,” dedi.

“Bugün belki de hayatımın en iyi forehand’ini vurduğumu hissediyorum, bu yüzden bunu yapmak için güzel bir zaman olabilir.”

Paul, şimdi kariyerinde ilk kez bir Masters 1000 etkinliğinin yarı finallerine yükseldi. Daha önce bu seviyedeki en iyi sonuçları geçen yıl iki kez çeyrek finaller oldu – önce Montreal‘de Alcaraz‘ı mağlup ederek Dan Evans‘a yenildi ve sonbaharda Paris’te Stefanos Tsitsipas‘a kaybetti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*