Suudi Arabistan, Next Gen ATP Finals etkinliğine 2027 yılına kadar ev sahipliği yapacak

Next Gen ATP Next Gen ATP

Suudi Arabistan, erkek tenis turunun Next Gen ATP Finals etkinliğine 2023’ten 2027’ye kadar Cidde’de ev sahipliği yapacak.

LONDRA (AP) — Suudi Arabistan, erkek tenis turunun Next Gen ATP Finals etkinliğine ev sahipliği yapacak ve bu anlaşma Perşembe günü açıklandı. Bu, krallığın spor alanındaki en son girişimidir.

ATP‘nin önde gelen 21 yaş altı oyuncuları için sezon sonu turnuvası, bu yıl Kral Abdullah Spor Şehrin’de kapalı bir sert kortta 28 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

Etkinliğin ödül parası 2022 yılında dağıtılan 1.4 milyon dolardan %40’tan fazla artarak 2 milyon dolara yükseltilecek. 2022 yılından bu yana ilk defa resmi bir ATP etkinliği Suudi Arabistan’da gerçekleşecek. Bu, çeşitli spor dallarının krallığın yaklaşık 700 milyar dolarlık varlıkları olduğunu iddia eden devlet fonu ile bağlantı kurduğu son trendlerden biri.

Geçen ay PGA Tour, European Tour ve Suudi fonlu LIV Golf arasında bir işbirliği açıklandı. Formula One, 2021’de Suudi Arabistan‘a bir yarış koymuş, aynı yıl krallık İngiliz futbol kulübü Newcastle United‘ı satın almıştır. Suudi futbol takımları büyük isimli oyuncuları transfer etmeye devam ediyor.

WTA Başkanı Steve Simon, şubat ayında tenis oyuncularıyla birlikte krallığı ziyaret etti ve Wimbledon‘dan hemen önce turnesinin Suudililerle “konuşmaya devam edeceğini” kabul etti.

Son yıllarda Suudi Arabistan, kadınların araç kullanma hakkı vererek ve kadınların hayatlarının birçok yönünü kocalarının ve erkek akrabalarının kontrol etmesine izin veren erkek vasayet yasalarını büyük ölçüde kaldırarak geniş çaplı sosyal reformlar gerçekleştirdi. Erkekler ve kadınlar hala mütevazı giyinmek zorunda, ancak kurallar gevşetildi ve bir zamanlar korkulan dini polis görevden alındı.

Aynı cinsiyetten ilişkiler ölüm veya kırbaçlama ile cezalandırılabilir, ancak davalılar nadirdir. Yetkililer tüm LGBTQ+ savunma türlerini yasaklar, hatta gökkuşağı renkli oyuncakları ve giysileri el koyar.

Hükümet, üstten aşağıya doğru reformları gerçekleştirdiği halde, her türlü siyasi muhalefete sert şekilde baskı yapmış, kadın hakları aktivistlerini ve diğer eleştirmenleri tutuklamış ve uzun hapis cezalarına ve seyahat yasaklarına mahkum etmiştir, bazen birkaç tweete dayanarak.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’nın 2018’de öldürülmesinden bu yana kendisini uluslararası izolasyondan kurtarmaya çalışıyor. Ayrıca Suudi Arabistan’ın ekonomisini çeşitlendirmek ve petrole olan bağımlılığını azaltmak istediği de açık.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*