Mikael Ymer, doping yasağının kaldırılamaması üzerine tenisten emekli olduğunu açıkladı

Mikael Ymer Mikael Ymer

24 yaşındaki İsveçli tenis oyuncusu Mikael Ymer, anti-doping cezasını iptal etme girişiminin başarısız olmasının ardından ani bir şekilde emekliliğini duyurdu.

LONDRA (AP) – İsveçli tenisçi Mikael Ymer, anti-doping cezasını iptal ettirmek için yaptığı başarısız girişimin ardından 24 yaşında aniden emekli olduğunu açıkladı.

“Profesyonel tenisten emekli olmaya karar verdim. Muhteşem anılar için hepinize teşekkür ederim! Ne yolculuktu ama! Tüm eski meslektaşlarıma bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum.”

Ymer, Cuma günü sosyal medyada yazdı. Ocak 2022’de 12 aylık bir dönemde üç kez dış müsabakalarda testlere katılmadığı için suçlandı. Başlangıçta suçlamalara karşı çıktı ve Haziran 2022’de bağımsız bir tahkim kurulu tarafından aklanmış olduğunu söyledi.

Ancak ITF, kararı temyiz etti ve ardından Temmuz ayında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), iki yıl süren men cezasının kısmen onaylandığını ve 18 aylık bir askıya alma cezasının verildiğini kararlaştırdı.

“Zaten bir kez aklanmışken ve üçüncü suçun işlendiğini hissetmediğim konusunda samimi bir şekilde dururken, beni tekrar yargılama ve sonrasında suçlu bulma kararlarını, adil olmadığını düşünüyorum,” dedi Ymer.

Temmuz ayında Twitter’da. “Bunun da ötesinde, 18 aylık bir uzaklaştırmayı adil bir ceza olarak görmelerini anlamakta zorlanıyorum.”

Ymer “hiçbir zaman yasaklı madde kullanmadığını ya da kullanmakla suçlanmadığını” söyledi.

İlk iki yer bildirim hatasını kabul etti ancak üçüncü durumda otel değiştirdiğini ancak menajerinin gerekli güncellemeyi yapmadığını savundu. Bu durum, oyuncuyu Haziran 2022’de aklayan bağımsız bir mahkeme tarafından onaylandı.

Ymer, Nisan ayında dünya sıralamasında en yüksek 50. sıraya kadar yükseldi ve abisi Elias ile birlikte İsveç’i Davis Kupası‘nda temsil etti. En son ATP sıralamalarına göre 80. sıradaydı.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*