Mikael Ymer 18 ay süreyle men edildi

Mikael Ymer Mikael Ymer

Dünya 51 numarası Mikael Ymer, yarışma dışı üç doping testini kaçırdığı için 18 ay süreyle men edildi.

Karar, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun temyiz başvurusunu kısmen onaylayan Spor Tahkim Mahkemesi’nden geldi.

İsveçli tenisçi Mikael Ymer, 12 aylık bir süre içinde müsabaka dışı üç doping testini kaçırdığı için Salı günü 18 ay süreyle men edildi.

Ymer, Twitter’da “Zaten bir kez aklanmış biri olarak ve üçüncü suçun işlendiğini düşünmediğim gerçeğini tüm kalbimle savunarak, beni tekrar yargılama ve ardından beni suçlu, haksız bulma kararlarını buluyorum” diye yazdı. Üstelik 18 ay uzaklaştırmayı adil bir ceza olarak görmelerini anlamakta güçlük çekiyorum.”

Ymer, ayrıca “asla yasaklı maddeler kullanmadığını ve suçlanmadığını” vurgulayarak, başlangıçta Fransa’daki bir Challenger turnuvasında, önceki Kasım ayında üçüncü yer bildirimi ihlalinden sonra Ocak 2022’de ITF tarafından suçlanmıştı.

İlk iki yer bildirimi ihlalini kabul etti, ancak üçüncü durumda otelini değiştirdiğini ve menajerinin gerekli güncellemeyi yapmadığını iddia etti. Bu, bağımsız bir kurul tarafından Haziran 2022’de oyuncunun suçsuz olduğu şeklinde onaylandı.

Mikael Ymer

Mikael Ymer

ITF, takip eden ay bu karara itiraz etti ve Ymer için iki yıl men cezası talep etti, ancak CAS, “deneyimli bir sporcu olan oyuncunun kusur derecesinin yüksek olduğunu” belirterek biraz daha düşük bir yaptırım uyguladı.

“Bu kuralların sporun bütünlüğünü korumak için konulduğunu ve bir nedenleri olduğunu anlıyorum,” diyen Ymer, “Ancak, bu kuralları ihlal ettiğime inanmıyorum ve vicdanım Tanrı’nın şahidi olarak temizdir.”

Ymer şu anda kariyerinin en iyi derecesinin bir altında, 51. sırada yer alıyor ve Wimbledon’da 9 numaralı Taylor Fritz’i 2 set geriden gelerek yenerek üçüncü tura yükseldi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*