Ekaterina Alexandrova ve Sara Sorribes Tormo, Cleveland finaline yükseldi

Ekaterina Alexandrova ve Sara Sorribes Tormo Ekaterina Alexandrova ve Sara Sorribes Tormo

Dördüncü seribaşı Rus oyuncu Ekaterina Alexandrova, Çinli Lin Zhu’yu 7-5, 6-2’lik setlerle mağlup ederek Tennis in the Land turnuvasının yarı finallerinde galip geldi.

CLEVELAND (AP) – Dördüncü sıradaki Rus Ekaterina Alexandrova ikinci setteki son dört oyunu kazanarak Cuma günü Tennis in the Land yarı finalinde Çinli Lin Zhu karşısında 7-5, 6-2’lik bir zafer elde etti.

Dünya 22 numarası Alexandrova, 48 numara Zhu‘nun açılış setinde 5-5’te eşitliği yakalamasının ardından son beş fırsatta servisini korudu. Alexandrova 81 dakika süren maç boyunca iki kez kırılma noktasına geldi ve birini kaybetti.

Nautica Entertainment Complex‘teki WTA 250 turnuvalarının üçünde de yarışan Alexandrova, “Finalde olmak her zaman harika bir duygu ve bunu Cleveland’da yapmak harika çünkü burada oynamayı her zaman sevmişimdir” dedi.

“Bazı şeyler işe yaradı, bazı şeyler yaramadı ama oyunumdan gerçekten memnunum. Oldukça iyi bir maçtı.”

32 kişilik kadroya şanslı bir kaybeden olarak katılan İspanyol oyuncu Sara Sorribes Tormo, ikinci yarı finalde Almanya’dan 49 numaralı Tatjana Maria‘yı 6-4, 6-3’lük setlerle 1 saat 53 dakikada mağlup ederek Alexandrova ile şampiyonluk maçında karşılaşmaya hak kazandı.

Dördüncü seribaşı olan Alexandrova, çeyrek finallerin ötesine geçen tek seribaşı oyuncu olarak, Hollanda’daki Libema Open‘i kazanmasının ardından yılın ikinci unvanını kazanmak için mücadele ediyor. Sorribes Tormo‘nun tek kariyeri tekler unvanı 2021’de Meksika’nın Guadalajara kentinde gerçekleşti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*