Caroline Wozniacki Cincinnati’de başarıya giden birçok yol görüyor

Caroline Wozniacki Caroline Wozniacki

Eski dünya 1 numarası Caroline Wozniacki Montreal’de sahalara döndükten sonra turnuva ritmine geri dönüyor ve 15 yaşındaki halinin zaten etkileyici olan kariyeri hakkında ne düşüneceğini yansıtıyor.

CINCINNATI, Ohio- Caroline Wozniacki, merakla beklenen geri dönüşü için yorumcu kuş yuvasından tenis kortuna resmi olarak geri döndü ve ilk kariyerinden edindiği büyük deneyimle birleşen kabinden öğrendiği derslerin WTA turunun sürekli değişen manzarasında bir niş oluşturmasına yardımcı olacağını umuyor.

Şu anda iki çocuk annesi olan eski dünya 1 numarası, Western & Southern Open Medya Günü basın toplantısında “Kendi yolunuzu seçebileceğinizi ve belirli bir konuda iyiyseniz başarılı olabileceğinizi görmek güzel” dedi. “Hepsi de iyi oynayan pek çok farklı tipte oyuncumuz var. Tempoyu karıştıran Ons Jabeur ve aynı şeyi yapan Karolina Muchova var. Elena Rybakina ve Aryna Sabalenka gibi güçlü oyuncularımız var. Her ikisinden de biraz oynayan ve her ikisinden de biraz yapan Iga var.

“Aynı zamanda, genç oyuncuların çoğunun çok güçlü olduğunu düşünüyorum: büyük servisler, büyük ilk vuruşlar. Dolayısıyla buna hazır olmalısınız ve her topa olabildiğince sert vurmaya çalışan biriyle oynadığımda topun içeri girmesine şaşırmıyorum. Bence teniste geleceğin büyük kısmı topa ilk vuran olmaya çalışan oyuncularda.”

Tutarlılığı ve üstün atletizmiyle ünlü Wozniacki, Omnium Banque Nationale‘de üç yıldan uzun bir süredir katıldığı ilk turnuvada her şeyden biraz yaşadı ve Avustralyalı Kimberly Birrell‘i geride bırakarak geçen ay Wimbledon‘ı kazanmasını izlediği Marketa Vondrousova‘ya boyun eğdi.

“Her şeyi dışarıdan görebilmek kesinlikle yardımcı oluyor ama orada oturup birinin nasıl oynaması gerektiğini söylemek çok daha kolay,” diyerek Roland Garros’ta aşırı eleştirel gazeteciler hakkında yaptığı yorumlara açıklık getirdi.

“Bunu gerçekte yapmak daha zor ama aynı zamanda deneyimle ve sahip olduğum oyunla maçlar oynayarak ve bir turnuva havasına daha fazla girerek sahip olduğum deneyimin kesinlikle ilerlemeye yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Kendi yolunuzu seçip başarılı olabileceğinizi görmek güzel… Aynı zamanda teniste geleceğin büyük kısmının topa ilk vuran olmaya çalışan oyuncularda olduğunu düşünüyorum.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki

Bu deneyim, 2005 yılında bu turnuvada en iyi seri başı Patty Schnyder‘e karşı oynadığı WTA‘daki ilk maçına kadar uzanıyor.

“Açıkçası kolay bir ilk tur değildi,” dedi, “solak spinleri ve diğer her şeyiyle. Tahmin edebileceğiniz gibi, pek de iyi gitmedi! Kendime, ‘Tamam, sadece yeniden yerleşmemiz gerekiyor ve üzerinde çalışmam gereken bazı şeyler var, ama geri döneceğim ve çok daha iyi oynayacağım’ dediğimi hatırlıyorum. Ve öyle de oldu, sanırım 15 yaşındaki ben de kendimle ve yaptıklarımla ve ayrıca artık sahip olabileceğim uzun ömürlülükle gurur duyardı.”

2018’de Avustralya Açık kupasını kaldıran Wozniacki, bu uzun ömürlülüğün 2024 Olimpiyat Yaz Oyunlarına ve Danimarkalı Holger Rune ile olası bir karışık çiftler rallisine kadar uzanmasını umarken, şu anda 33 yaşında olan Wozniacki, geri dönüş turu ABD Açık dönüşüne yaklaşırken mevcut kalmaya özen gösteriyor.

Anne ve eski rakibi Elina Svitolina‘ya karşı oynayacağı ilk tur maçı öncesinde, “Sahip olduğum deneyimle panik yapmadığımı düşünüyorum,” dedi. “Genç bir oyuncuyken, her şeyi hemen kazanmak istersiniz ve kazanamazsanız, diğer her şeyi sorgulamaya başlarsınız. Ama ben nerede olduğumu, nerede olmak istediğimi ve oraya ulaşmak için ne yapmam gerektiğini biliyorum.

“Günün sonunda, nihai hedefimi ve herhangi bir oyuncuyu yenmek için nerede olmam gerektiğini biliyorum. Kolay değil ama sanırım artık o kadar genç olmadığım için bunu görebilecek ve her maç ve her turnuvada kaydettiğim ilerlemeyi görebilecek sabra sahibim. Kafamda bu var ve bundan bir yıl sonra nerede olmam gerektiğini düşünmekten çok buna odaklanıyorum çünkü o kadar ileriye bakmak gerçekçi değil.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*