Jessica Pegula, Liudmila Samsonova’yı bir saatten kısa bir sürede mağlup etti

Pegula Pegula

Pegula 49 dakikada sadece bir oyun kaybederek kariyerinin üçüncü WTA tekler şampiyonluğunu elde etti.

Montreal’deki kadınlar tenis maratonu Jessica Pegula‘nın yıldırım hızıyla gelen şampiyonluk zaferiyle sona erdi.

Amerikalı tenisçi Pazar akşamı finalde Liudmila Samsonova‘yı 6-1, 6-0 yenerek kariyerinin üçüncü, WTA 1000 seviyesinde ise ikinci WTA tekler şampiyonluğunu kazandı. Serena Williams‘ın on yıl önce Toronto‘da kazandığı şampiyonluktan bu yana sınırın kuzeyinde tekler şampiyonluğunu kazanan ilk Amerikalı kadın oldu. Montreal‘deki etkinliği en son 1998 yılında Monica Seles kazanmıştı.

Pegula maçta sadece üç zorlanmadan hataya karşılık beş ace dahil 16 kazanan vuruş yaptı, Samsonova‘yı beş kez kırdı ve kendi ilk servisinin gerisinde hiç puan kaybetmedi. Ayrıca hiç kırılma noktasıyla karşılaşmadı.

“Harika hissediyorum. Bu yıl yine tüm yıl boyunca gerçekten istikrarlı sonuçlar aldım: Doha’da finaller, geçen hafta D.C.’de yarı finaller, birkaç çeyrek final daha,” dedi Pegula maçtan sonra gazetecilere. “Çok çalıştım. Coco’yu [Gauff, çeyrek finalde] yenmek ve Iga’yı [Swiatek, yarı finalde] yenmek arka arkaya gerçekten zor iki galibiyetti ve bunu yapabilmek ve sonra bugün çıkıp gerçekten temiz bir maç oynamak harikaydı.

“Bugün hiçbir noktada üzerimde büyük bir baskı hissetmedim ya da çok fazla endişelenmedim. Ama evet, bu her zaman güzeldir. Turnuvaları kazanmak ve her hafta şampiyonluklar kazanmak için tura çıkıyoruz ama tenis bazen çok şey kaybettiğiniz gerçekten zor bir spor olabiliyor. Çok maç kazansanız bile turnuva kazanamıyorsunuz, bu yüzden zor olabiliyor.

“Bu haftaki gibi bir hafta kazanmak her şeye değiyor ve daha fazlası için devam etme isteği uyandırıyor. Yarın Cincinnati’de yine işimin başında olacağım.”

Haftanın iki En İyi 5 galibiyeti ile 36 saatten kısa bir süre içinde dördüncü bir maç, ilk WTA 1000 finalinde yarışan Samsonova için çok uzak bir köprü olduğunu kanıtladı.

15 numaralı seribaşı Cuma günü 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka ve 12 numaralı seribaşı Belinda Bencic‘i arka arkaya mağlup ettikten sonra yağmur nedeniyle yarı finalde 3 numaralı seribaşı Elena Rybakina ile karşılaşması Cumartesi gecesinden Pazar öğleden sonraya ertelendi; Kazak rakibini 1-6, 6-1, 6-3 yenen Samsonova, finale çıkarken tüm zamanlarda 1-2 olduğu Pegula‘ya karşı üst üste 11 oyun kaybetti.

Pegula, “Fiziksel olarak kendini iyi hissetmediğini biliyorum ama aynı zamanda gerçekten temiz bir maç oynadım,” dedi. “Zorlanmadan hata yaptığımı falan sanmıyorum. Mükemmel bir maç oynadım.

“Evet, rahatça oynayabileceğim kadarını yaptığımı hissediyorum ve molayı almaya ve maçı kazanana kadar elimden geldiğince uzun süre dayanmaya çalıştım.”

Samsonova finalde oynadığı beş maçta kortta 10 saat geçirdi; Sabalenka ve Rybakina‘ya karşı yaklaşık üç saat süren üç setlik maçlarının yanı sıra, ilk turda Katerina Siniakova‘ya karşı da sonuna kadar mücadele etti.

Samsonova, “6-1, 3-0’a kadar kendime inanıyordum,” dedi. “Pozitif kalmak için bir şeyler yapmaya çalışıyordum. Sonra ‘Tamam, belki bugün gerçekten zor olacak’ diye düşünmeye başladım.

“Benim için zor bir haftaydı. Çok fazla maç, çok fazla deneyim, zorlu hava koşulları ama sonunda inanılmaz bir sonuç elde ettim. Çok mutluyum.”

Samsonova WTA tekler finallerinde kariyerinde 4-2’ye düştü. Ayrıca Şubat ayında Abu Dhabi‘de Bencic‘e karşı ikinci olmuştu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*