Jannik Sinner Toronto’da Alex de Minaur’u yenerek ilk ATP Masters 1000’i kazandı

Sinner Sinner

Masters 1000 etkinliklerindeki ilk iki finalini kaybettikten sonra Sinner, en yüksek sıralamaya sahip Avustralyalıya karşı uygun bir eşleşmeydi.

National Bank Open‘dan ilk kez ATP Masters 1000 şampiyonu olarak ayrılmayı garantileyen Jannik Sinner için ödül beklemeye değdi. 8 numaralı İtalyan oyuncu Pazar günü Alex de Minaur‘u bir saat 29 dakikada 6-4, 6-1 ile devirerek kariyerinin sekizinci ve en büyük ATP tekler şampiyonluğunu elde etti.

Sinner daha önce ATP Masters 1000 finallerinde ikisi de Miami’de olmak üzere 0-2 gerideydi; iki yıl önce Hubert Hukacz‘a ve bu Nisan ayında Danill Medvedev‘e kaybetmişti. Ancak de Minaur‘a karşı ilk sette 4-4 geride olan İtalyan oyuncu, son dokuz oyunun sekizini kazanarak 2017’de 20 yaşındaki Alexander Zverev‘den bu yana Kanada’daki en genç şampiyon, 1990’da başlayan Masters 1000’den bu yana ikinci İtalyan Masters 1000 şampiyonu ve bu yıl ilk kez Masters 1000 şampiyonu olan ikinci isim oldu.

“Bunun anlamı çok büyük. Bu harika bir sonuç,” dedi Sinner şampiyonluk sonrası kortta. “Her gün bana yakın olan tüm insanlarla paylaşabileceğim bir sonuç. Onlarla paylaşmak güzel bir an ve biz doğru şeyleri yapıyoruz. Bu sonuç bizi iyi, güçlü ve gelecekte daha da çok çalışmak için aç hissettiriyor.”

Sinner, 17 oyunda 14 galibiyet ve beş servis kırma ile de Minaur‘a karşı bire bir rekorunu 5-0’a yükseltti ve bu süre içinde sadece bir set kaybetti.

Sinner, “Baskıyı hissettim ama bence çok iyi idare ettim,” dedi. “Puan puan oynamaya çalıştım, korttaki herkese saygılı davrandım, bu yüzden durumu nasıl idare ettiğimden memnunum.”

Bu galibiyet, Pazartesi günü yeni ATP tekler sıralaması açıklandığında Sinner‘ı kariyerinin en yüksek sıralaması olan dünya 6 numarasına yükseltecek.

“Elbette, bu iyi bir güven artışı, değil mi? Özellikle de Amerika Açık’a giderken,” diye ekledi. “Bakalım bu galibiyet bana ne gibi olumlu şeyler katacak. Kendime güvenimin biraz daha yüksek olacağını hissediyorum ama beklentilerim de daha yüksek olacak.

“Buraya geldiğimde çok çok iyi oynayabileceğimi biliyordum. Dediğim gibi bu harika bir sonuç ve ileride nasıl olacağını göreceğiz.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*