Ben Shelton Western & Southern Open’da zaferle açılışı yaptı

Ben Shelton Ben Shelton

Ben Shelton Pazar günü Western & Southern Open’ın ilk maçında Wimbledon çeyrek finalisti Christopher Eubanks’i 5-7, 6-4, 6-4 yenerken, turnuvanın Cincinnati’deki geleceği belirsizliğini koruyor

MASON, Ohio (AP) – Ben Shelton Pazar günü Western & Southern Open‘ın ilk maçında Wimbledon çeyrek finalisti Christopher Eubanks‘i 5-7, 6-4, 6-4 yenerken, turnuvanın Cincinnati’deki geleceği belirsizliğini koruyor.

Yine ilk turda Adrian Mannarino, Fransız Richard Gasquet‘yi 6-4, 6-3 ile eledi ve Japon Yoshihito Nishioka, Fransız Gregoire Barrere karşısında 6-4, 7-5’lik bir zafer elde etti.

Masters 1000 turnuvasının Cincinnati’deki geleceği, milyarder Ben Navarro‘nun Beemok Capital Group‘un 2022 yılında Birleşik Devletler Tenis Birliği‘nden 300 milyon dolara satın almasının ardından belirsizliğini koruyor.

Beemok, Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde 400 milyon dolarlık, 53 dönümlük bir tenis kampüsü planlıyor. Kompleksin, 2025 yılında iki haftalık bir etkinlik haline geldiğinde turnuvanın 96 erkek ve kadın oyuncuya ulaşmasına yardımcı olacak 40 kort içermesi bekleniyor.

Mason Kent Konseyi, turnuvanın 1979’dan bu yana oynandığı Lindner Aile Tenis Merkezi’nde 15 milyon dolarlık iyileştirme yapılmasını onayladı. Ohio Temsilciler Meclisi, Mason tenis kompleksinin genişletilmesi ve yenilenmesi için eyalet bütçesine 22.5 milyon dolar eklenmesini onayladı.

Turnuva en az 2026 yılına kadar Charlotte’a taşınmayacak.

Açılış hafta sonunda 37,868 seyirci ile rekor kırıldı. Etkinlik 1899’dan beri Cincinnati’de oynanıyor ve halen aynı şehirde düzenlenen en eski profesyonel turnuva olma özelliğini taşıyor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*