Azarenka, Svitolina, Wozniacki bu yıl ABD Açık’ta yer alan 10 anne arasında

Svitolina Svitolina

Kurada o kadar çok anne var ki, bunlardan ikisi Salı günü ilk turda birbirleriyle oynayacak.

Bu yıl Amerika Açık‘ta ana kurada 10 anne var. Öyle ki bunlardan ikisi ilk turda birbiriyle oynayacak ve birkaç tane de üçüncü tur karşılaşması olabilir.

İşte grubun bir özeti:

Victoria Azarenka (BLR)

18 numarada yer alan Belaruslu oyuncu, şu anda WTA sıralamasında 1 numaralı anne konumunda. 2012 ve 2013’te iki kez Avustralya Açık şampiyonu olan ve eski dünya 1 numarası olan Belaruslu tenisçi, 2016’da oğlu Leo’yu doğurdu ve 2017’de tura geri döndü; o zamandan bu yana bir büyük turnuvadaki en iyi sonucu 2020 Amerika Açık’ta finale yükselerek Naomi Osaka‘ya karşı ikinciliği elde etmek oldu. En son büyükler finaline ulaşan annedir.

Elina Svitolina (UKR)

Ukraynalı sporcu geçtiğimiz Ekim ayında kızı Skai’yi dünyaya getirdi, bu yılın Nisan ayında tura geri döndü ve Roland Garros‘ta çeyrek finale ve Wimbledon’da yarı finale yükselerek geri döndüğü ilk iki büyük turnuvada harika performanslar sergiledi. Eski bir dünya 3 numarası olan Maria, WTA sıralamasında 26 numaraya kadar yükseldi ve bu onu şu anda Azarenka‘dan sonra en yüksek sıralamaya sahip ikinci anne yapıyor.

Tatjana Maria (GER)

Şu anda turdaki birkaç iki kez anne olan 47 numaralı Maria‘nın iki kızı var: 2013 doğumlu Charlotte ve 2021 doğumlu Cecilia. Maria belki de en çok geçen yıl Wimbledon‘da 34 yaşında iki kez anne olarak ilk Grand Slam yarı finaline ulaşmasıyla tanınıyor. Ayrıca anne olduktan sonra kariyerindeki üç WTA şampiyonluğunu da kazandı (Charlotte’tan sonra bir, Cecilia’dan sonra iki).

Wozniacki

Wozniacki

Caroline Wozniacki (DEN)

Ve sonra, turdaki en yeni iki çocuklu anne oyuncu. Wozniacki, bir Grand Slam şampiyonu (2018 Avustralya Açık) ve eski bir dünya 1 numarası, 2020 Avustralya Açık’tan sonra profesyonel tenisten emekli oldu, 2021’de kızı Olivia’yı, 2022’de ise oğlu James’i dünyaya getirdi ve üç hafta önce tura geri döndü. 2009 ve 2014’te iki kez Amerika Açık finalisti… Acaba 2023’te bir başarı yakalayabilecek mi?

Yanina Wickmayer (BEL)

Azarenka, Svitolina ve Maria, şu anda sıralamada Top 100 içinde yer alan tek anne oyuncular değil. Aynı zamanda 85 numaralı sıralamada yer alan Wickmayer de bulunuyor. En iyi şekilde 2009 Amerika Açık’ta ilk Grand Slam yarı finaline ulaşmasıyla tanınıyor. Burada aslında 19 yaşındayken Wozniacki‘ye karşı kaybetmişti. Belçikalı oyuncu, 2021’de kızı Luana’yı dünyaya getirdi, 2022’de tura döndü ve bu yıl Top 100 sıralamasına döndü.

Taylor Townsend (USA)

Townsend, bu yıl tıpkı bir anne olmadan önceki gibi ilk kez Top 100’e geri dönmenin eşiğindeydi ve Temmuz ayında 103. sıralamaya kadar yükseldi. Ancak bu yıl çiftlerde tamamen yeni bir başarı seviyesi buldu ve ilk kez Top 30, Top 20 ve Top 10 sıralamasına girdi. 2021’de oğlu Adyn’i dünyaya getiren Amerikalı oyuncu, şu anda WTA çiftler sıralamasında kariyerindeki en yüksek sıralaması olan 5. sırada yer alıyor.

Azarenka

Azarenka

Vera Zvonareva (RUS)

2016 yılında kızı Evelina’yı dünyaya getirdikten sonra, Zvonareva – iki kez Grand Slam finalist ve eski dünya 2 numarası – tekrar Top 100’e döndü ve 2019’da No. 76’ya kadar yükseldi. Ancak Townsend gibi, son birkaç yılda özellikle çiftlerde büyük başarılar elde etti ve 2020 Amerika Açık‘ta Almanya’dan Laura Siegemund ile birlikte kariyerinin üçüncü Grand Slam çiftler şampiyonluğunu kazandı.

Zvonareva, Salı günü Wickmayer ile yukarıda bahsedilen tüm-anne ilk tur karşılaşmasında yüzleşecek.

Barbora Strycova (CZE)

2021’de oğlu Vincent’a anne olduktan önce, Strycova teklerde Top 20’ye ve çiftlerde sıralama 1’e ulaşmıştı; en büyük zaferini 2019’da Hsieh Su-Wei ile birlikte Wimbledon‘da çiftlerde elde etti. Bu yılın başlarında rekabete geri döndükten sonra, Çek-Tayvanlı çift, Temmuz ayında All England Club‘da kariyerlerinin ikinci Grand Slam çiftler şampiyonluğuna kadar gitti.

Patricia Maria Tig (ROU)

Anne olmadan önce, Tig‘in kariyerindeki en yüksek sıralama 83’tü. 2018’de kızı Sofia’yı dünyaya getirdikten sonra tura geri döndü ve sıralama 56’ya kadar yükseldi, hatta 2020 İstanbul kil saha etkinliğinde Eugenie Bouchard‘ı finalde mağlup edip anne olarak ilk WTA şampiyonluğunu kazandı.

Margarita Gasparyan (RUS)

Betova (daha önce Gasparyan olarak biliniyordu), 2021’de oğlu Daniil’i dünyaya getirdikten sonra yakın zamanda tura geri döndü. Kadınlar turundaki nadir tek elle raket kullanan oyunculardan biri olan Rus oyuncu, sıralama 41’e kadar sıralanmış ve en iyi büyük turnuva performansı 2016 Avustralya Açık‘ta dördüncü turda elde ettiği sonuçtu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*