2023 Western & Southern Open: Cincinnati istikrarı yeniden sağlayacak mı?

Rybakina Rybakina, Daria Kasatkina karşısında gece 2:55'te biten bir galibiyetin de dahil olduğu Kanada'daki yorucu bir haftanın ardından fiziksel olarak nasıl dayanacak?

Amerika Açık yaklaşırken bizi neler bekliyor? Ons Jabeur’ün dönüş yaptığı Cincinnati için kadınlar önizlememiz.

Ben bu satırları yazarken Montreal‘deki kadınlar turnuvası henüz tamamlanmamıştı. Ancak WTA sıralamasının geçen hafta biraz daha belirsizleştiğini biliyoruz.

Dünyanın ilk iki sırasındaki Iga Swiatek ve Aryna Sabalenka pek parlak görünmüyordu. Amerika Açık‘a yaklaşırken bu durum bir sonraki seviyeye –Elena Rybakina, Jessica Pegula, Coco Gauff ve hatta Liudmila Samsonova– daha fazla yer bırakacak mı? Peki ya Ons Jabeur? Wimbledon finalisti bu hafta Cincy’de geri dönüyor.

İlk Çeyrek

Erkeklerdeki 1 numaralı arkadaşı Carlos Alcaraz gibi Iga Swiatek de Montreal‘de hiçbir zaman tam olarak kendinde görünmedi. Yarı finale yükseldi ancak oraya ulaşmak için Karolina Muchova ve Danielle Collins‘i geçmek zorunda kaldı ve Pegula‘ya kaybetti. Haftanın büyük bölümünde zorlanmadan yaptığı hatalar çoktu.

Swiatek geçen yıl Kanada ya da Cincy’yi kazanmadan Amerika Açık‘ı kazanmıştı, dolayısıyla bu hafta şampiyonluk çok da önemli değil. Ancak biraz daha istikrar iyi bir şey olurdu.

Swiatek ikinci turda Collins‘le; sonrasında Veronika Kudermetova ya da muhtemelen Zheng Qinwen‘le; çeyrek finalde ise Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova ya da son Cincy şampiyonu Caroline Garcia‘yla karşılaşabilir.

Bir galibiyete ihtiyacı var: Garcia. Cincy’de büyük puanları savunuyor ve Amerika’da şu ana kadar 0-2.

İzlenmesi gereken ilk tur maçı: Kudermetova Venus Williams

Yarı finalist: Vondrousova

İkinci Çeyrek

Rybakina ve Gauff bu bölümde ilk 2 sırada yer alıyor ve her ikisi de önümüzdeki ay ilk ABD Açık şampiyonluklarını kazanma şanslarını değerlendirebilir. Gauff D.C.‘yi kazandı ve bu yazı yazıldığı sırada Rybakina Montreal yarı finallerindeydi.

Montreal‘de Pegula‘ya yenilerek düşüşe geçen Coco, 16. turda Petra Kvitova ya da formda ama yorgun olma ihtimali olan Liudmila Samsonova ile karşılaşabilir. Rybakina ise Jelena Ostapenko ya da Karolina Pliskova ile erken bir mücadeleye girebilir.

Yarı finalist: Rybakina

Rybakina

Rybakina, Daria Kasatkina karşısında gece 2:55’te biten bir galibiyetin de dahil olduğu Kanada’daki yorucu bir haftanın ardından fiziksel olarak nasıl dayanacak?

Üçüncü Çeyrek

Pegula kendi ülkesindeki Slam‘de ilk büyük şampiyonluğunu kazanmak için ciddi bir tehdit oluşturabilir mi? Montreal‘de Gauff ve Swiatek‘e karşı galibiyetler elde etti ve Cincy‘deki daha hızlı kortları sevecektir.

Ancak önünde engeller var: Pegula‘nın üçüncü turdaki muhtemel rakibi Madison Keys, 2019’da burada şampiyonluk kazandı. Potansiyel çeyrek final rakibi Maria Sakkari ise iki hafta önce Washington‘da final oynamıştı.

İzlenmesi gereken ilk tur maçı: MuchovaBeatriz Haddad Maia

Yarı finalist: Madison Keys

Dördüncü Çeyrek

Sabalenka ve Jabeur burada en iyi tohumlar. Her ikisi de Wimbledon‘daki çöküşten kurtulmaya çalışıyor: Sabalenka yarı finalde Jabeur‘e, Jabeur de finalde Vondrousova‘ya yenildi.

Sabalenka Montreal‘de toparlanamadı ama bir yıl önce Cincy‘de yarı final yaptı ve 2023’te henüz bir düşüş yaşamadı. Son 16 turunda Daria Kasatkina ya da Elina Svitolina -ya da muhtemelen Caroline Wozniacki– ile oynayabilir.

İzlenecek ilk tur maçları: Svitolina vs. Wozniacki; Victoria Azarenka vs. Barbora Krejcikova; Jennifer Brady vs. Donna Vekic

Yarı finalist: Sabalenka

Leave a comment

Your email address will not be published.


*