Caroline Wozniacki, Montreal’de sağlam bir dönüş yaptı

Caroline Wozniacki Caroline Wozniacki

İki çocuk annesi, bu yazın başlarında emeklilikten dönme planlarını duyurdu ve Omnium Banque Nationale’de Avustralyalı eleme oyuncusu Kimberly Birrell’i mağlup etmek için eski tarz bir performans sergiledi.

MONTREAL (AP) — Caroline Wozniacki, tenise sağlam bir dönüş yaptı ve salı günü Omnium Banque Nationale‘de Avustralyalı elemeli oyuncu Kimberly Birrell‘i 6-2, 6-2 yenerek geri dönüşünün ilk maçını kazandı.

Wozniacki, baştan itibaren domine etti, Avustralyalı rakibini ralliler sırasında kortun etrafında hareket ettirerek 6-2, 6-2’lik bir galibiyet elde etti. Danimarkalı sporcu, Çek Cumhuriyeti’nden Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova ile karşılaşacak. Vondrousova, Mısır’dan Mayar Sherif‘i 6-4, 6-2 mağlup etti.

Maçın ardından muhabirlere konuşan Wozniacki, “Temelde bisiklete binmek gibiydi,” dedi. “İçinde olduğunuzda asla unutmazsınız.”

“Çok garip bir şekilde, dün gece yattım ve sabah çocuklarla birlikte uyanıp kahvaltı yaparak programa hazırlanmaya çalıştım.” dedi Wozniacki, ilk kez bir anne olarak bir maça hazırlanmanın zorluğunu yaşadığını belirtti.

Bu noktayı kanıtlamak için Salı günü Birrell‘e karşı başladı, o da Montreal ana tablosuna yer ayırtmak için iki eleme maçı kazandı ve açılış servis oyununda kıran taraf olunca iki taraf arasında daha dinç görüneniydi.

“Temelde bisiklete binmek gibiydi,” dedi Wozniacki. “Bir kez bu işin içinde olduğunuzda asla unutmazsınız, ama aynı zamanda farklıdır da. Önemli anlarda oynadığınızda veya bir açılış gördüğünüzde gerçekten heyecanlanıyorsunuz ve o zaman belki de o kadar düzgün vuramazsınız, ve herşeye sıfırdan başlamam gerekiyor’ dersiniz.”

Wozniacki, açılış setinde dönüşünün hala keskin olduğunu gösterecekti, hemen geri dönüp Birrell‘e karşılık verdi ve klasik savunma ve karşılık becerilerinin yardımıyla bir sonraki yedi oyundan altısını geçerek Birrell‘e tek bir servis tutma fırsatı vermedi.

İkinci set, Wozniacki‘nin zamanı geri çevirmeye devam etmesiyle bir o kadar ilginçti. Beşinci oyunda etkileyici bir forehand geçiş vuruşunu mükemmel bir şekilde yaptı ve altıncı oyunda Birrell‘e karşı daha iyi ralle yaparak önemli bir servis kırma kazandı.

Kilit noktasında güçlü tenis oynayarak, 2018 Avustralya Açık şampiyonu, bir servis kırma puanını kurtardıktan sonra, Birrell‘i forehand tarafından yapılan hatalara zorlayarak galibiyete bir oyun kaldı.

İlk maç puanını sıcak bir backhand ile çizgiye göndererek çevirdi ve oyunun zirvesine açık bir mesaj gönderdi: kendisinin de izleneceklerden biri olacağını gösterdi.

“Kortta olduğumda yüzde 100 buradayım. Her şeyimi veriyorum. Çocuklarımla olduğumda ise kortta yapmam gerekeni yaptım ve yüzde 100 çocuklarımla birlikteyim. Telefonum yok. Başka bir şey yapmıyorum. Sadece onlarla birlikteyim. Bu sistem gerçekten harika çalıştı ve hayatın böyle farklı bir perspektif kazandığını düşünüyorum ve bunu çok seviyorum. Bir ebeveyn olmayı seviyorum. Bir anne olmayı seviyorum. Bu en büyük hediye.

“Bu yüzden her anın tadını çıkarıyorum çünkü çocuklar çok hızlı büyüyor. Çılgınca bir hızla.”

Wozniacki‘yi bir sonraki turda bekleyen kişi, Wimbledon şampiyonu Marketa Vondrousova olabilir: 9 numaralı seri başı, Mısır’dan Mayar Sherif ile daha sonra karşılaşacak.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Caroline Wozniacki Cincinnati'de başarıya giden birçok yol görüyor - Tenis Haber

Leave a comment

Your email address will not be published.


*