Ben Shelton, Amerika Açık’ta Frances Tiafoe’yu mağlup etti

Ben Shelton Ben Shelton

Ben Shelton, Amerika Açık’ta Frances Tiafoe’u dört sette mağlup ederek ilk büyük turnuva yarı finaline ulaştı.

Ben Shelton hala sadece 20 yaşında, hala profesyonel tenise yeni başlayan biri. Son derece iyi bir servise sahip, en çok önemli olduğunda diğer yollarla da başarılı olamayacağını düşünmeyin.

Sıcak ve nemli bir gecede, evet, 14 as vurdu ama aynı zamanda 11 çift hata da yaptı. Ancak Shelton, kritik tie-break’te set puanını kurtarmak için kullanılan göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir dönüş dahil olmak üzere diğer yollarla da gelebileceğini gösterdi ve Frances Tiafoe’u 6-2, 3-6, 7-6 (7), 6-2 yenerek ilk Grand Slam yarı finaline ulaştı.

Shelton, Tiafoe’nun iki sette bir öne geçmesini engelleyen 83 mil/saatlik ikinci servisten forehand dönüşü galibiyeti hakkında “Bazen beyninizi kapatmanız, gözlerinizi kapatmanız ve sadece vuruş yapmanız gerekir,” dedi. “Bazıları ‘clutch’ diyebilir ama ben bundan pek emin değilim.”

Salı akşamı Arthur Ashe Stadyumu’nda başlayan ve Çarşamba gece yarısından sonra sona eren maç, 1968’e dayanan Açık Çağ’da iki Afrika kökenli erkek arasındaki ilk büyük çeyrek finaldi. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nden iki erkek arasındaki ilk ABD Açık çeyrek finaliydi ve ev sahibi ülkenin erkekler teklerdeki son Grand Slam zaferini bu turnuvadan iki yıl önce Flushing Meadows’ta Andy Roddick’in kazanmasından bu yana elde etmediği bir dönemi işaret ediyor.

Seyirciler hangi oyuncuyu desteklemeleri gerektiği konusunda karar vermekte zorlandı gibi görünüyordu ve sık sık her iki oyuncuyu da destekledi.

Djokovic

Djokovic

Ben Shelton, bir Grand Slam yarı finaline ulaşarak, Novak Djokovic ile Cuma günü oynayacak. 36 yaşındaki Sırp Djokovic, Taylor Fritz’i 6-1, 6-4, 6-4 yenerek erkeklerde bir erkeğin kazandığı en fazla Grand Slam yarı finalini kırarak rekor olan 47. Grand Slam yarı finaline ulaştı. Roger Federer ile bu alandaki en fazla sayıda yarı finale ulaşan kişi unvanını paylaşmıyorlar.

Sırada kiminle oynayacağını bilip bilmediği sorulduğunda Shelton gülümsedi ve bilerek, “Bunlardan 23’ünü kazanmış olabilir mi? Onun gibi bir şey mi?” – Djokovic’in toplam Grand Slam şampiyonluk sayısını kastederek. “Bundan daha iyisi olamaz.”

Her ikisi de ter içinde kaldı çünkü sıcaklık öğleden sonraya göre 90 Fahrenheit (32 Celsius) civarından 82 F (28 C) civarına düştüğü için nem yükseldi.

“Bu gece burası çok sıcaktı, değil mi çocuklar?” Shelton daha sonra seyircilere sordu. “Bu gece her şeyimi burada bırakmışım gibi hissediyorum. Duygusal bir savaştı.”

Her ikisi de topa çok sert vurdu. Gerçekten çok sert. Ancak Shelton, her biri 100 mil/saatten fazla olan sol forehandleri ve daha da hızlı servisleriyle izleyicilerden her vuruşunda “oooh” ve “aaah”lar aldı. 138 mil/saatlik bir as – ki bunu bir önceki turda başka bir Amerikalı olan 14 numaralı Tommy Paul karşısında iki kez 149 mil/saat hıza ulaştı – seyircilerden büyük bir tepki aldı ve heyecanlı Shelton’dan bir “Evet!” sesi geldi.

Bu sahnede biraz daha tecrübeli olan Tiafoe’nin oyunu erken hatalarla doluydu. Burada bir çift faul, orada filenin önünde seken omuz üstü bir voleybol.

Tiafoe maçın ilk molasını vermek için bir forehand’i uzağa ittiğinde, Shelton bağırdı ve Ben’i Florida Üniversitesi’nde NCAA takım ve bireysel şampiyonluklarına koçluk yapan ve şimdi turda ona koçluk yapan eski profesyonel babası Bryan’ın ayağa fırladığı misafir locasına baktı.

Shelton, dördüncü sette işe koyulmak için mola aldığında oyunun sona erdiği yerdeydi. Toplamda, yedi kere Tiafoe’nun servis oyununu kazandı.

Maç sona erdiğinde Shelton eliyle telefon tutuyormuş gibi yaptı ve “aramayı” kapatmadan önce pandomim yaparak sohbet etti.

Daha önce Djokovic, Flushing Meadows’taki çeyrek finallerinde kariyerindeki 13. galibiyetini elde etti – ve 9 numaralı tohum olan Amerikalı Fritz’e karşı 8-0’lık bir rekora ulaştı.

Hem seyirciler hem de iki yarışmacı için gölge sağlayan açılır kapanır çatı kısmen kapalıydı.

Değişimlerde, oyuncular biraz rahatlama aradılar, ya bir süre için tişörtlerini çıkardılar ya da boynlarına buz dolu havlular sardılar veya başlarının üstüne su döktüler. Her ikisi de, 36 yaşındaki Sırp Djokovic ve 25 yaşındaki Kaliforniyalı Fritz, turnuvanın şimdiye kadarki en sıcak günü olduğu için bazı zorluklar yaşadılar.

Ancak Djokovic, sonunda vuruşlarını düzeltmeyi başardı, Fritz’in yanılgıları sadece devam etti. Sonunda, Fritz’in 26’sına göre neredeyse iki katı kadar olan 51 hatasız hatası vardı.

Sadece Djokovic’in sarsıldığı bir an vardı, üst üste puanlar sırasında seyirciye seslenirken bağırdı ve yumruklarını salladı.

Seyircilerden biri bir puan sırasında seslendi ki bu teniste yasak.

“Aslında bazı arkadaşlarımın bulunduğu locadaydı. Adamın kim olduğunu bilmiyorum ama evet, o noktada ondan oldukça rahatsız oldum,” dedi Djokovic. “Onunla biraz sohbet etmek için arkadaşlarımla iletişim kuruyordum.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*