Rafael Nadal, Gulbis’in umutlarını yıktı

Nadal Nadal

Indian Wells’te bu gece heyecanlı maçlar oynandı. Kariyerinde Ernests Gulbis’e hiç yenilmeyen Nadal, bu kez çok zorlandı ama tur atlayan taraf oldu.

Son 19 günde 14. maçına çıkan Ernests Gulbis, maç öncesinde iddialı açıklamalarda bulunmuş ve rakibini mağlup edeceğini belirtmişti. Letonyalı tenisçi, bu iddiasını boşa çıkarmamak için elinden geleni yaptı fakat sonuç değişmedi.

İlk sete servisleriyle fırtına gibi giren Gulbis, etkili servis yüzdesiyle Nadal’ı oyuna sokmazken setin 10. oyununda baskısını iyice arttırdı. Sette kalmak için servis atan Rafa, üst üste alışılmadık 2 hata yapınca set Gulbis’e gitti.4-6

İkinci sete cevap vermek isteyerek başlayan 11 Grand Slam şampiyonu, ilk servis kıran taraftı. Ancak bu avantajını koruyamamış olsa da setin sonunda bir kez daha servis kıran Nadal, 6-4’le maçtaki skoru eşitledi.

Final setinde her puan kritik geçti. Servislerine tutunan iki tenisçi de maç sonuna doğru tempolarını korumaya çalıştı. 5-4 öne geçen Gulbis, Nadal’ın servisinde de 15-30’u bulunca heyecan doruğa çıktı ancak Nadal üst üste 5 puan kazanarak maça nokta koydu. Çünkü bir sonraki oyunda Gulbis’in servisini kırdı ve 2 buçuk saat süren mücadeleyi kazandı. 7-5

İspanyol raket çeyrek finalde Roger Federer’in rakibi oldu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*